Visgilde doneert Eerste Vaatje aan Voedselbank

150625 Donatie vaatje haring Voedselbank

Het bestuur van Visgilde heeft het eerste vaatje Hollandse Nieuwe symbolisch overhandigt aan Voedselbanken Nederland in Houten. Met dit initiatief wil Visgilde de mensen die het moeilijk hebben om rond te komen ondersteunen.

Teun van der Toorn, bestuurslid van Visgilde, is zelf als vrijwilliger actief bij de Voedselbank. De keuze om het eerste vaatje Hollandse Nieuwe aan de Voedselbank te schenken was dan ook snel gemaakt. Van der Toorn: “Het aantal mensen dat gebruik maakt van voedselpakketten groeit helaas nog steeds. Dan kunnen ze bij de Voedselbank elke hulp wel gebruiken.” Er werken uitsluitend vrijwilligers bij de 159 voedselbanken in Nederland. Gezamenlijk zetten zij zich in voor de allerarmsten in de samenleving. “Zelf ben ik ruim een jaar als vrijwilliger actief bij de Voedselbank in Bodegraven. Ik regel de voedselpakken die via bedrijven worden verzameld,” aldus Teun van der Toorn.

Tom Hillemans, vice-voorzitter van Voedselbanken Nederland, nam het vaatje haring in ontvangst. Hillemans: “We zijn erg blij dat onze collega-vrijwilligers in het land zo creatief meedenken! De voedselbanken kunnen altijd meer voedsel gebruiken om de groeiende groep mensen die het zo hard nodig hebben te voorzien van voedselpakketten. Alle beetjes helpen daarbij.”

Hollandse Nieuwe in het voedselpakket

Vis is een product dat makkelijk in een voedselpakket kan. Elke visspecialist kan de vis in gekoelde bakjes doen met een etiket waarop de herkomst en de uiterste consumptiedatum staan vermeld. Daarnaast kan de visspecialist een donatie per verkochte haring aan de plaatselijke Voedselbank geven.  

Lees ook: 

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor Visgilde

Lees ook
Hollandse Nieuwe Stijl leidt tot haringhappen 3.0

Hollandse Nieuwe Stijl leidt tot haringhappen 3.0

Een glibberige vis die je bij de staart pakt en in je keel laat glijden. Om jongeren aan de Hollandse Nieuwe te krijgen, moeten visverkopers en de horeca uit een ander vaatje tappen. Daarvoor is Haringhappen 3.0 oftewel Hollandse Nieuwe Stijl nodig. Verwerk de vis in een trendy gerecht zoals een poké bowl of laat het als een smaakvol hapje proeven aan...

Hoe viert Nederland de Hollandse Nieuwe in coronatijd?

Hoe viert Nederland de Hollandse Nieuwe in coronatijd?

De Hollandse Nieuwe zijn er weer. Door de coronacrisis loopt dit jaar het haringseizoen anders dan anders. Zo werd het eerste vaatje niet geveild en zullen de gebruikelijke haringparty’s niet door gaan. Toch wordt de nieuwe haring wel degelijk gevierd. Een greep uit de initiatieven die wij tegenkwamen in de media

Het haringseizoen 2020 is gestart

Het haringseizoen 2020 is gestart

Het haringseizoen 2020 is begonnen. Vanwege de coronacrisis niet met de traditionele veiling, maar met de overhandiging van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe aan de zorghelden. In het Erasmus MC in Rotterdam ontvingen Ernst Kuipers en Diederik Gommers het eerste vaatje uit handen van het Nederlands Visbureau.