Visgilde doneert Eerste Vaatje aan Voedselbank

150625 Donatie vaatje haring Voedselbank

Het bestuur van Visgilde heeft het eerste vaatje Hollandse Nieuwe symbolisch overhandigt aan Voedselbanken Nederland in Houten. Met dit initiatief wil Visgilde de mensen die het moeilijk hebben om rond te komen ondersteunen.

Teun van der Toorn, bestuurslid van Visgilde, is zelf als vrijwilliger actief bij de Voedselbank. De keuze om het eerste vaatje Hollandse Nieuwe aan de Voedselbank te schenken was dan ook snel gemaakt. Van der Toorn: “Het aantal mensen dat gebruik maakt van voedselpakketten groeit helaas nog steeds. Dan kunnen ze bij de Voedselbank elke hulp wel gebruiken.” Er werken uitsluitend vrijwilligers bij de 159 voedselbanken in Nederland. Gezamenlijk zetten zij zich in voor de allerarmsten in de samenleving. “Zelf ben ik ruim een jaar als vrijwilliger actief bij de Voedselbank in Bodegraven. Ik regel de voedselpakken die via bedrijven worden verzameld,” aldus Teun van der Toorn.

Tom Hillemans, vice-voorzitter van Voedselbanken Nederland, nam het vaatje haring in ontvangst. Hillemans: “We zijn erg blij dat onze collega-vrijwilligers in het land zo creatief meedenken! De voedselbanken kunnen altijd meer voedsel gebruiken om de groeiende groep mensen die het zo hard nodig hebben te voorzien van voedselpakketten. Alle beetjes helpen daarbij.”

Hollandse Nieuwe in het voedselpakket

Vis is een product dat makkelijk in een voedselpakket kan. Elke visspecialist kan de vis in gekoelde bakjes doen met een etiket waarop de herkomst en de uiterste consumptiedatum staan vermeld. Daarnaast kan de visspecialist een donatie per verkochte haring aan de plaatselijke Voedselbank geven.  

Lees ook: 

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor Visgilde

Lees ook
‘Klanten willen  je gezicht zien’

‘Klanten willen je gezicht zien’

Een verkoopwagen, standplaatsen op meerdere markten, een aantal winkels; Pierre Jansen heeft het allemaal gehad. Maar het was ‘too much’ en nu heeft hij nog één winkel: Visgilde Dieren. Daar kan hij het gezicht zijn en aan de gang gaan met nieuwe gerechten. De zaak loopt als een trein.

Keuringsdienst van Waarde checkt Hollandse Nieuwe

Keuringsdienst van Waarde checkt Hollandse Nieuwe

Het tv-programma Keuringsdienst van Waarde besteedt vanavond (29 augustus) aandacht aan haring, de Hollandse Nieuwe. In het programma probeert de Keuringsdienst van Waarde een aantal vragen te beantwoorden. Wanneer is de Hollandse Nieuwe nou echt nieuw? Wat gebeurt er met de oude als er nieuwe aanwas is gebracht. En is er nou echt een groot smaakverschil?...

Vlaggetjesdag Scheveningen met zon en buien

Vlaggetjesdag Scheveningen met zon en buien

Na de opening door minister Bruno Bruins (Medische Zorg) kwam Vlaggetjesdag Scheveningen, afgelopen zaterdag 15 juni, moeizaam op gang. Pas nadat de buien voorbij waren en de zon zich voorzichtig liet zien, ontstond er een grote toeloop van bezoekers en werd er tot in de late uurtjes feest gevierd rondom de havens