Visgroothandel Plugge blijft schol voor Italianen inkopen

4 mei 2020 Willem M. den Heijer
Vader Wim Plugge (links) en zoon Dirk vullen tubs met schol van de ARM-15 voor transport naar Korf Vis in Urk (foto: Willem M. den Heijer).


Hoe slaan visverwerkende bedrijven en handelaren zich door de coronatijd? Willem M. den Heijer brengt het voor Vismagazine in woord en beeld in een vierdelige serie. Vandaag aflevering 2: Visgroothandel D. Plugge in Scheveningen.

Bij de in Scheveningen gevestigde Visgroothandel D. Plugge houden ze de moed er nog in. “Natuurlijk zien we een dip. Visdetaillisten uit de omgeving bestellen bij ons minder dan te doen gebruikelijk en de ambulante handel is ook geen vetpot, maar onder andere voor Korf Vis uit Urk moeten wij wekelijks toch behoorlijke partijen schol inkopen", zo laat directeur Wim Plugge weten.

"In Italië eten ze graag schol, dus die lijntjes lopen nog wel", vervolgt Plugge. "Zeker nu de piek eraf is in Italië en ze daar het dagelijkse leven geleidelijk aan weer oppakken. Tot eind april viel de druk op schol in elk geval mee. En ik vermoed dat de prijzen wel stabiel blijven."

In het eerste deel stond het visverwerkingsbedrijf Hollandvis centraal. Lees hier deel 1 terug. Volgende week verschijnt deel 3. Dan vertelt ambulante handelaar Wout Taal hoe hij zich door de crisis slaat.

 

Altijd op de hoogte blijven?