Vishandel Brouwer: ‘Haagse markt laat professionaliteit zien’

18 mei 2020 Willem M. den Heijer
Klanten bij Brouwer staan op gepaste afstand van elkaar en de viskraam (foto Willem M. den Heijer).


Hoe slaan visverwerkende bedrijven en handelaren zich door de coronatijd? Willem M. den Heijer brengt het voor Vismagazine in woord en beeld in een vierdelige serie. Vandaag het vierde en laatste deel: ambulante vishandelaar Peter Brouwer in Den Haag.

Hij koopt minder vis in dan onder normale omstandigheden. De klanten komen wel maar het is allemaal een beetje improviseren. Peter Brouwer staat al jarenlang met een fikse kraam op de Haagse markt. “Ik ben blij dat de organisatie van de Haagse markt haar professionaliteit laat zien. De markt is gewoon open."

"We hebben maatregelen getroffen bij de ingang, duidelijke looproutes, afstanden tussen kramen en afstand tussen ons en de klanten. Zo houden we het nog wel vol. Maar dat de omzet minder is, staat wel vast. We zullen moeten roeien met de riemen die we hebben en uiteindelijk willen de mensen wel vis blijven eten”, aldus een redelijk goed gemutste Brouwer. Net als iedereen hoopt hij dat er gauw een eind komt aan die strenge maatregelen en het leven zich geleidelijk aan herpakt.

Dit was het vierde en laatste deel van deze serie. In het eerste, tweede en derde deel van deze serie stonden visverwerkingsbedrijf Hollandvis, visgroothandel D. Plugge en ambulante handelaar Wout Taal centraal. Lees hier deel 1deel 2 en deel 3 terug.

Altijd op de hoogte blijven?