Vishandel de Jager krijgt oorkonde Noordzeevis uit Scheveningen

17 augustus 2021

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft een nieuwe ambassadeur. Vishandel de Jager ontving dinsdag 10 augustus de oorkonde van de stichting vanwege het prominent en met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen. Eigenaar Nico de Jager en Dennis Rog kregen de oorkonde van Ron Kleijn, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

De familie De Jager zit al een tijd in vishandel. Zijn vader en ooms liepen al voor de tweede wereldoorlog rond met een haringkar door de straten van Wateringen. Tijdens de oorlog was er geen handel, maar na de oorlog pakte de familie de taak om de Wateringenaren van verse vis te voorzien weer op zich. De gemeente stelde in de jaren 50 een winkel beschikbaar aan de vishandelaren en sinds 1956 is Vishandel de Jager gevestigd in het Wateringse.

Vishandel de Jager

Na de middelbare school wist Nico niet wat hij wilde doen. Uiteindelijk ging hij, tegen het advies van zijn moeder in, toch de vis in. Hij begon als visinkoper bij De Dukdalf, een visrestaurant aan de Dr. Lelykade op Scheveningen en sloot na verloop van tijd aan bij zijn vader in de winkel. Vishandel de Jager groeide uit tot een begrip in Wateringen met een enthousiast en gepassioneerd team achter de toonbank.

Noordzeevis

Nico staat al zijn hele werkende leven in de vis. Gedurende die periode heeft Noordzeevis altijd een prominente plek in het assortiment gehad. "Mijn favoriete vissen om te eten zijn wilde zeebaars, kabeljauw en tong wanneer ze in het seizoen zijn. We stimuleren onze klanten ook om vissen te eten die in het seizoen zijn. Is het er bijvoorbeeld even niet, dan adviseren we een ander visje uit de Noordzee die dan wel in het seizoen is." Vanwege deze passie en promotie van Noordzeevis uit Scheveningen kreeg Vishandel de Jager de oorkonde uitgereikt.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Op de visafslag in Scheveningen komt dagelijks veel verse vis binnen. In onze Noordzee leven ongeveer 220 verschillende vissoorten. Op ongeveer 30 soorten wordt commercieel gevist. De meeste vissen die Nederlanders eten komen niet uit de Noordzee. Van de Noordzeevis die in Nederland aan wal wordt gebracht, wordt 90% geëxporteerd, terwijl soorten als zalm, tonijn, tilapia en pangasius worden geïmporteerd. "En dat is jammer aangezien wij zelf een kustland zijn met de Noordzee als achtertuin", aldus Stichting Noordzee uit Scheveningen.

Altijd op de hoogte blijven?