Vishandel M. Hartevelt & Zn. nieuwe ambassadeur van Stichting Noordzeevis

9 februari 2021

Vishandel M. Hartevelt & Zn. ontving een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen en is daarmee toegetreden als ambassadeur van de stichting. 

Stichting Noordzeevis zet zich in om Noordzeevis geliefder te maken. Leen Haasnoot (rechts op de foto), bestuurslid van de Scheveningse stichting, overhandigde de oorkonde aan Willem Hartevelt (links), mede-eigenaar van de Katwijkse vishandel, omdat de vishandel met passie vis uit eigen zee aanbiedt en actief bijdraagt aan het geliefd maken ervan.

De opa van Hartevelt startte Vishandel M. Hartevelt & Zn. met een ouderwetse haringkar op straat. Inmiddels heeft het bedrijf drie vestigingen in Warmond en Leiden. Haring is nog steeds de hoofdmoot van het bedrijf, maar het assortiment is uitgebreid. “We geven wat de Noordzee te bieden heeft en we kijken goed naar de kwaliteit en het seizoen van de vis. We zien dat mensen steeds bewuster worden van wat ze eten, maar tegelijkertijd vragen ze veel naar vis die uit andere zeeën komt. We zijn dan ook enthousiast om samen met Stichting Noordzeevis uit Scheveningen vis uit eigen zee prominenter op de kaart te zetten”, aldus Willem Hartevelt.

Altijd op de hoogte blijven?