Vishandel Peter Tol de beste op Haringpartij

IMG_4595

De Volendammer vishandel Peter Tol uit Amsterdam is winnaar geworden van de wedstrijd om de beste haringhapjes tijdens de Nationale Haringpartij in Kasteel De Haar in Haarzuilens. Hoeden, hoosbuien en haring vormden de belangrijkste ingrediënten van het evenement voor prominent Nederland. Tijdens dit jaarlijkse evenement laten visspecialisten uit verschillende provincies zich van hun beste kant zien met hun haringhapjes. De idyllische locatie was echter toneel van flinke hoosbuien, waardoor de meeste bezoekers onder het dak van de grote tenten bleven staan. Dat was prima voor de visspecialisten die daar hun haring(hapjes) presenteerden.

Gemasseerde haring

De jury, bestaande uit voorzitter Jannie van der Heyden (Heel Holland Bakt), Aleid Wolfsen (Autoriteit Persoonsgegevens) en Souad El Markhous (De Combi Amsterdam), gingen alle kraampjes af en proefde de gerechtjes, waaronder gerookte haring (Haringkoninkjes) van De Visfuik uit Zuidlaren, de gemasseerde haring van Peter Tol uit Amsterdam, de haring op stroopwafel en kaas uit Gouda en de visbowl van Visgilde Dieren. Uiteindelijk vond de jury dat Peter Tol het beste was. Het team ontving de Hennie ten Brink Wisselbokaal en mag volgend jaar terugkomen om de titel te verdedigen.

De deelnemende visspecialisten waren: Visgilde Dieren, De Dalfijn-Dalfsen (2e plaats), Jaap Hartevelt-Katwijk (3e plaats), De Gezonde Apotheek-Enter, De Visfuik-Zuidlaren, Peter Tol-Volendam (WINNAAR) en Weerstand-Gouda. Vishandel Gebr. Molenaar bleef de hele avond haring snijden voor de gasten, ook na de wedstrijd die om 20.00 uur eindigde.

 

Dossiers
Lees ook
Creatieve hapjes voor Haring Race

Creatieve hapjes voor Haring Race

Haringhapjes gemaakt door studenten van SVO. Van haringbonbons tot haring-poké bowls: negen studenten van de mboopleiding Generation Food van SVO vakopleiding food bedachten zeven creatieve haringhapjes om uit te delen tijdens de Nationale Haring Race. Met succes: “Ze wilden laten zien dat je met haring alle kanten op kunt.” Op 12 juni vond in Bunschoten-Spakenburg...

Millennials aan de haring met Hollandse Nieuwe Stijl

Millennials aan de haring met Hollandse Nieuwe Stijl

Uit onderzoek blijkt dat het traditionele ‘haring happen’ vooral populair is onder vijftigplussers. De zogenaamde millennials, de generatie geboren tussen 1980 en 2000, associëren het eten van Hollandse Nieuwe met een oubollige traditie. Het Nederlands Visbureau wil deze doelgroep laten zien dat haring niet alleen zilt en puur ‘uit...

Vlaggetjesdag Scheveningen met zon en buien

Vlaggetjesdag Scheveningen met zon en buien

Na de opening door minister Bruno Bruins (Medische Zorg) kwam Vlaggetjesdag Scheveningen, afgelopen zaterdag 15 juni, moeizaam op gang. Pas nadat de buien voorbij waren en de zon zich voorzichtig liet zien, ontstond er een grote toeloop van bezoekers en werd er tot in de late uurtjes feest gevierd rondom de havens