Vishandel W. van Wijk ambassadeur van Noordzeevis uit Scheveningen

21 juni 2021 Redactie Vismagazine

Visgroothandel W. van Wijk is de nieuwe ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Willem van Wijk nam de oorkonde in ontvangst uit handen van Ron Kleijn, bestuurslid van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. De groothandel ontving deze vanwege het actief bijdragen aan het geliefd maken van vis uit eigen zee. 

Wim van Wijk richtte in 1970 het familiebedrijf op. In 1995 nam zoon Henk de visgroothandel over en inmiddels werken Robbin en Willem, de zonen van Henk, ook in het bedrijf. Zij zijn de derde generatie die op de werkvloer rondlopen. Bij de oprichting richtten de activiteiten van het bedrijf zich voornamelijk op commissie kopen voor visverwerkende bedrijven. Tegenwoordig levert het bedrijf ook aan viswinkels, markthandelaren en de horeca.

“We kopen elke dag verse Noordzeevis op de visafslag en we weten wat de kwaliteit is", zegt Willem van Wijk. "Noordzeevis is echt een kwalitatief goed product. Ons assortiment is overheersend Noordzeevis en als klanten om advies vragen, dan bevelen wij dit altijd aan."

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich in om de vis uit de Noordzee geliefd te maken in de gehele keten; van visser tot consument. Het doel is om veel meer mensen te laten genieten van de lokale, lekkere en gezonde vissen die de Noordzee te bieden heeft. De stichting werkt inmiddels met ongeveer 70 ambassadeurs, allemaal ondernemers van op of rond Scheveningen met liefde voor Noordzeevis.

 

Altijd op de hoogte blijven?