Viskweker Kingfish naar de beurs in Oslo

Yellowtail Kingfish

De aandelen van The Kingfish Company staan sinds 25 november genoteerd aan de Noorse Merkur Market in Oslo. Voorafgaand aan de beursgang haalde de viskweker vanwege een zogenaamde private placement al kapitaal op ter waarde van ongeveer EUR 50 mio. Dat laat De Roos Advocaten, die de beursgang van de duurzame viskweker begeleidt, weten met een persbericht.

“Noorwegen is een voorloper in duurzame vistechnologie", vertelt mr. Fleur de Roos van De Roos Advocaten. "De belangrijkste bedrijven in deze sector zijn juist in Noorwegen genoteerd." Ze noemt de beursgang een geweldige stap voor The Kingfish en ook een mijlpaal voor De Roos Advocaten. "Het is de eerste beursgang die we hebben begeleid.”

Dutch Yellowtail

The Kingfish Company is een duurzame viskwekerij die Dutch Yellowtail kweekt aan de voet van de Zeelandbrug in bassins op het land. Hiervoor gebruikt de viskweker water uit de Oosterschelde dat dusdanig gezuiverd wordt dat er geen antibiotica nodig is. Kingfish is met deze duurzame RAS-technologie een pionier. “Deze positie wil Kingfish door de beursgang de komende jaren volop uitbouwen” zegt Fleur de Roos. “Wij zijn er trots op dat we als kantoor aan de Amsterdamse Noord-as dit Nederlandse bedrijf hebben begeleid naar de beurs.”

Dossiers
Lees ook
ASC- en MSC-certificering voor Veramaris

ASC- en MSC-certificering voor Veramaris

Veramaris produceert Omega-3-olie voor visvoer uit microalgen. Het Nederlandse biotechnologiebedrijf haalt als eerste producent ter wereld de gezamenlijke Aquaculture Stewardship Council (ASC) en Marine Stewardship Council (MSC) certificering voor duurzame zeewierproductie voor visvoer.

Subsidie voor duurzame forellenkweek

Subsidie voor duurzame forellenkweek

Visresten van gevangen zeevis verwerken tot visvoer. Dat is het doel van het 'Circulair samenwerkingsproject voor duurzame viskweek in Oost Nederland'. Het consortium heeft hiervoor subsidie gekregen van de EU en de provincies Overijssel en Gelderland.

Zes vraagstukken over kweekvis belicht

Zes vraagstukken over kweekvis belicht

Door de uitdijende wereldbevolking en de toenemende aandacht voor gezondheid, groeit de visconsumptie. Omdat het aanbod van wilde vis niet gelijk groeit met de behoefte, neemt de vraag naar kweekvis al jaren toe. Hoog tijd dus om eens dieper in de kweekvisvijver te duiken. Zes veelgestelde vragen.