VisNed wordt lid van VNO-NCW

VisNed

VisNed wordt lid van VNO-NCW. VNO-NCW behartigt de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven. De organisatie lobbyt in Den Haag en in Brussel over allerlei onderwerpen zoals fiscaliteit, regeldruk en nu ook over de Brexit.

VNO-NCW lidmaatschap

Het overgrote deel van het Visserijbeleid wordt in Brussel bepaald. Met het VNO-NCW lidmaatschap hoopt VisNed:

  • Aan te sluiten bij de RVZ.
  • Een goede vertegenwoordiging voor de visserijsector te krijgen.
  • Mee te doen in de Brexit-lobby.
  • Gebruik te maken van fiscale expertise en deuren open te krijgen bij financieringen.
  • Inbreng te hebben in het Energieakkoord en de transitie van de Noordzee naar groot windpark.
  • De Brusselse link naar andere Directoraten dan Mare (Visserij).

Kottersector

Volgens VisNed moet de kottersector elke mogelijkheid te benutten om de positie in bijvoorbeeld de Brexit-discussie goed naar voren te brengen. Daarom heeft VisNed voor het lidmaatschap gekozen. VisNed heeft geprobeerd om dit lidmaatschap als totale kottersector aan te gaan, maar de Nederlandse Vissersbond wilde dat niet.

Lees ook
Visserijquota 2020 vastgesteld

Visserijquota 2020 vastgesteld

De Europese visserijministers en de Europese Commissie bereikten woensdagochtend 18 december in Brussel een akkoord over het visserijquotum voor 2020. Voornamelijk tong en schol – belangrijke commerciële soorten voor de Nederlandse vloot – ontwikkelen zich gunstig. Het kabeljauwquotum is drastisch verlaagd.

Buitenlandse vissers houden na Brexit 'goede toegang' tot Britse wateren

Buitenlandse vissers houden na Brexit 'goede toegang' tot Britse wateren

Buitenlandse vissers blijven ook na de Brexit 'goede toegang' houden tot de Britse wateren. Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab gezegd in een interview met de BBC. Hoe die toegang er precies uit komt te zien is onbekend.

ICES: Veel jonge tong en schol

ICES: Veel jonge tong en schol

Vissers mogen de volgend jaar meer vissen op schol en tong. ICES constateerde deze zomer dat er veel aanwas is van jonge schol en tong en stelde daarom de wetenschappelijke vangstadvies voor deze soorten naar boven bij.