VisNed wordt lid van VNO-NCW

VisNed

VisNed wordt lid van VNO-NCW. VNO-NCW behartigt de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven. De organisatie lobbyt in Den Haag en in Brussel over allerlei onderwerpen zoals fiscaliteit, regeldruk en nu ook over de Brexit.

VNO-NCW lidmaatschap

Het overgrote deel van het Visserijbeleid wordt in Brussel bepaald. Met het VNO-NCW lidmaatschap hoopt VisNed:

  • Aan te sluiten bij de RVZ.
  • Een goede vertegenwoordiging voor de visserijsector te krijgen.
  • Mee te doen in de Brexit-lobby.
  • Gebruik te maken van fiscale expertise en deuren open te krijgen bij financieringen.
  • Inbreng te hebben in het Energieakkoord en de transitie van de Noordzee naar groot windpark.
  • De Brusselse link naar andere Directoraten dan Mare (Visserij).

Kottersector

Volgens VisNed moet de kottersector elke mogelijkheid te benutten om de positie in bijvoorbeeld de Brexit-discussie goed naar voren te brengen. Daarom heeft VisNed voor het lidmaatschap gekozen. VisNed heeft geprobeerd om dit lidmaatschap als totale kottersector aan te gaan, maar de Nederlandse Vissersbond wilde dat niet.

Lees ook
Brexit-readiness zakt weg onder bedrijven

Brexit-readiness zakt weg onder bedrijven

Nederlandse bedrijven zijn minder voorbereid op de Brexit dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische zaken en Klimaat. Aan het onderzoek deden 400 Nederlandse bedrijven mee die direct of indirect zakendoen met het Verenigd Koninkrijk. Het Verenigd Koninkrijk heeft officieel...

Vishandel Brouwer: ‘Haagse markt laat professionaliteit zien’

Vishandel Brouwer: ‘Haagse markt laat professionaliteit zien’

Hoe slaan visverwerkende bedrijven en handelaren zich door de coronatijd? Willem M. den Heijer brengt het voor Vismagazine in woord en beeld in een vierdelige serie. Vandaag aflevering 4: ambulante vishandelaar Peter Brouwer in Den Haag.

VisNed krijgt MSC-subsidie voor app om beschermde vis en zeedieren te identificeren

VisNed krijgt MSC-subsidie voor app om beschermde vis en zeedieren te identificeren

Oceaan Stewardship Fonds van de Marine Stewardship Council (MSC) heeft VisNed een subsidie van £50.000 (ongeveer €57.000) toegekend voor een app waarmee beschermde vis en zeedieren kunnen worden geïdentificeerd. VisNed nam de subsidie in ontvangst namens de vier samenwerkende visserijen in de Joint Demersal Fisheries in het Noordzee gebied.