Vispiratie onderdeel van versbeurs VIP 2018

Het Vers Inspiratie Platform (VIP) 2018 vindt dit jaar plaats op 19 en 20 maart in Expo Houten. Inmiddels is al 95 procent van de vloer ingevuld. Er zijn verschillende inspiratiezones en pleinen met productpresentaties en -demonstraties. Er is weer een proefplein met hapjes en producten en ook op het bbq-plein kunnen bezoekers proeven van de diverse producten van de barbecues. Ook zijn er verschillende masterclasses en workshop.

Vispiratie

Maandag 19 maart is het Vispiratie. De beurs staat dan in het teken van vis. Op het speciale Vispiratieplein is van alles te beleven voor de visspecialist. Zo worden er garnalen gepeld en vindt de introductie van de Nationale Haringtest plaats. Deze nieuwe test bekijkt per provincie waar de consument de beste Hollandse Nieuwe kan halen.

Ook vindt weer de jaarlijkse Nationale Keuring Haring Snijden plaats. Tussen 15.00-20.00 kunnen visspecialisten hun kennis en kunde rondom het haring snijden testen. Deelnemers ontvangen een oorkonde. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden bij VNV.

Vismagazine

Vismagazine biedt exposanten de mogelijkheid om hun product te presenteren in een filmpje van 60 seconden. Voor slechts € 299,- maakt Vismagazine een productclip tijdens de eerste beursdag. Meer informatie en aanmelden? Mail naar marketing@vakbladen.com o.v.v. productclip VIP.

Vismagazine is aanwezig op de beurs en doet verslag. Bekijk hier ons verslag van VIP 2017.

Lees ook
Kabinet schrapt verbruiksdrempel TEK

Kabinet schrapt verbruiksdrempel TEK

Het kabinet laat de verbruiksdrempel voor de Tegemoetkoming Energiekosten vervallen. Dit betekent dat ook bedrijven die minder dan 5.000 m3 gas of 50.000 kilowattuur elektriciteit gebruiken in aanmerking komen voor deze steunmaatregel.

Visspeciaalzaken luiden noodklok

Visspeciaalzaken luiden noodklok

Niet alleen door de hogere kosten voor grondstoffen en energie, maar ook door de komende verhoging van het wettelijk minimumloon staat veel visdetaillisten het water aan de lippen.

VNV vreest faillissementsgolf bij viswinkels vanwege hoge kosten

VNV vreest faillissementsgolf bij viswinkels vanwege hoge kosten

Hoge prijzen voor energie en grondstoffen. Veel vishandelaren hebben het moeilijk. Janneke Keuning, directeur van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV), vreest dat er een faillissementsgolf van vishandelaren aankomt. Dat meldt RTL Nieuws.