Visrestaurant Overdinkel omzeilt horecasluiting met terras in Duitsland

27 oktober 2020
Foto: Unsplash

Rick de Vries runt een restaurant in het Twentse Overdinkel. Hij vond een manier om de huidige horecasluiting te omzeilen. Hij opende een terras aan de Duitse zijde van zijn onderneming. Want in Duitsland is de horeca nog steeds open. Dat meldt het AD.

Overdinkel ligt pal op de Duitse grens. Dat betekent voor Rick de Vries dat de Duits Nederlandse grens voor zijn restaurant Rick's Vis & Vlees loopt. Toen de horeca in Nederland vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen de deuren moest sluiten, besloot hij om voor zijn onderneming op Duits grondgebied een partytent neer te zetten waar zijn klanten hun maaltijd kunnen nuttigen. 

In eerste instantie konden klanten alleen afhalen, maar hij merkte dat veel van zijn Duitse klanten toen af haakten. "Ik dacht: daar moet ik iets mee doen", vertelt hij aan het AD. "Vooral omdat ik het van de Duitsers moet hebben. Zo'n 70 tot 80 procent van mijn klandizie komt uit Duitsland."

Zo kwam hij op het idee van een partytent. Hij checkte bij de gemeente Losser of hij geen regels overtrad en sindsdien staat de tent er. Hierdoor weet De Vries een deel van zijn omzet te behouden, alhoewel dat de helft minder is dan voor de coronacrisis. 

Bron: AD

Altijd op de hoogte blijven?