Visrestaurant Zeeën van Tijd opent de deuren

Zeeen van tijd

Half februari opende Visrestaurant Zeeën van Tijd de deuren in Roosendaal. Dagelijks serveert het restaurant verse Noordzeevis. Niet alleen de 'bekende soorten', maar ook zogenaamde bijvangst. "Daarin zit nog zoveel wat mensen helemaal niet meer kennen'', zegt eigenaar en kok Tom Dusseldorp over de Noordzee tegen BN de Stem.

Dusseldorp heeft een passie voor vis. Hij stond in de keuken van Zeelandia en had al eerder een visrestaurant. Hij benadrukt het belang van verse vis. "Wij serveren alleen vis van zogenaamde tweedaagse kotters, die maar twee dagen op zee blijven voor ze naar de afslag gaan. Naast de bekende inheemse vissen en schaal- en schelpdieren, tonen we elke dag de bijvangst in de vitrine op ijs".

Het restaurant werd voor de opening verbouwd. Er is nu een open keuken en een muur van steigerpalen. Zeeën van Tijd is het eerste echte visrestaurant in Roosendaal.

Lees ook
De Zeeuwse Stromen ambassadeur Noordzeevis uit Scheveningen

De Zeeuwse Stromen ambassadeur Noordzeevis uit Scheveningen

Hotel en strandpaviljoen De Zeeuwse Stromen uit Renesse is de nieuwe ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Eigenaar Donald van Vliet kreeg 4 november de oorkonde uit de handen van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

VIZ Markt kijkt als een slager naar vis

VIZ Markt kijkt als een slager naar vis

VIZ Markt in Haarlem is geen doorsnee viswinkel. Duurzaamheid staat bij eigenaren Maarten en Sanne Post hoog in het vaandel. Ze verkopen vooral vis uit Europese wateren en gebruiken zoveel mogelijk de hele vis. Daarnaast zijn ze - naar eigen zeggen - de eerste viswinkel in Nederland die dry aging toepast. Ook benaderen ze vis op een andere manier, zoals...

Weinig Noordzeevis in Scheveningse visgerechten

Weinig Noordzeevis in Scheveningse visgerechten

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen publiceert voor de vijfde keer het jaarlijkse onderzoek naar de Scheveningse menukaart. Hieruit blijkt dat meer restaurants Noordzeevis serveren, maar ook dat gerechten die worden aangeprezen als vis uit Scheveningen in de meeste gevallen geïmporteerde of gekweekte vis bevatten.