Visrestaurant Zeeën van Tijd opent de deuren

Zeeen van tijd

Half februari opende Visrestaurant Zeeën van Tijd de deuren in Roosendaal. Dagelijks serveert het restaurant verse Noordzeevis. Niet alleen de 'bekende soorten', maar ook zogenaamde bijvangst. "Daarin zit nog zoveel wat mensen helemaal niet meer kennen'', zegt eigenaar en kok Tom Dusseldorp over de Noordzee tegen BN de Stem.

Dusseldorp heeft een passie voor vis. Hij stond in de keuken van Zeelandia en had al eerder een visrestaurant. Hij benadrukt het belang van verse vis. "Wij serveren alleen vis van zogenaamde tweedaagse kotters, die maar twee dagen op zee blijven voor ze naar de afslag gaan. Naast de bekende inheemse vissen en schaal- en schelpdieren, tonen we elke dag de bijvangst in de vitrine op ijs".

Het restaurant werd voor de opening verbouwd. Er is nu een open keuken en een muur van steigerpalen. Zeeën van Tijd is het eerste echte visrestaurant in Roosendaal.

Lees ook
Vis Vitaal nieuwe ambassadeur Noordzeevis uit Scheveningen

Vis Vitaal nieuwe ambassadeur Noordzeevis uit Scheveningen

Vishandel Vis Vitaal uit Haaksbergen is de nieuwe ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Op vrijdag 13 augustus kreeg eigenaar René Gortemulder de oorkonde vanwege het met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen.

Jonge Spakenburger kiest voor ambulante handel

Jonge Spakenburger kiest voor ambulante handel

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dat geldt ook voor de jonge ambulante visverkoper Jeroen Blokhuis (22) uit Spakenburg. Net als zijn vader kwam hij in de visbranche terecht. Nu verkoopt hij vis vanuit een spiksplinternieuwe wagen op maar liefst vier verschillende standplaatsen in het land. “Als ondernemer kun je het op jouw manier doen.”

Vishandel de Jager krijgt oorkonde Noordzeevis uit Scheveningen

Vishandel de Jager krijgt oorkonde Noordzeevis uit Scheveningen

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft een nieuwe ambassadeur. Vishandel de Jager ontving dinsdag 10 augustus de oorkonde van de stichting vanwege het prominent en met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen.