Vissers Waddenzee verenigen zich in Waddenzeevisserij Platform

30 juli 2020 Pixabay
Foto: Pixabay

Vijftien visserijorganisaties die actief zijn op de Waddenzee hebben zich verenigd in het Waddenzeevisserij Platform. Dit nieuwe platform vormt één overlegorgaan dat namens alle organisaties met de overheid en natuurorganisaties overlegt. 

De visserij op de Waddenzee is erg divers. Er zijn bijvoorbeeld garnalenvissers, mosselkwekers en handkokkelaars actief. Alle sectoren worden vertegenwoordigd door één of meerdere organisaties. Deze overleggen allemaal apart met overheden en natuurorganisaties en maken hun eigen afspraken. Het nieuwe Waddenzeevisserij Platform moet hier verandering in brengen.

Addy Risseeuw van de PO Mosselcultuur is de voorzitter van het nieuwe platform. Jaap Vegter van de Stichting Geïntegreerde Visserij is zijn vervanger en Nathanaël Middelkoop (VisNed) en Barbara Holierhoek verzorgen gezamelijk het secretariaat.

Binnen het Waddenzeevisserij Platform zijn de volgende visserijorganisaties verenigd: VisNed, PO Delta Zuid, PO Urk, PO Texel, Nederlandse Vissersbond, Ons Belang Harlingen, Hulp in Nood Lauwersoog-Zoutkamp, Garnalenvissersbond, PO Wieringen, NetViswerk, Goede Vissers, Op Handkracht Verder, Stichting Visserij & Natuur, Stichting Geïntegreerde Visserij en PO Mosselcultuur.

Bron: Visserijnieuws

Altijd op de hoogte blijven?