Vissersplaatsen pakken uit in juli

wieringen

Veel vissersplaatsen organiseren jaarlijks evenementen waarbij vis en de visserij centraal staat. Oude ambachten herleven, vissersboten zijn te bezichtigen, er is muziek, een braderie en/of een vlootschouw. En natuurlijk is er heel veel vis. Vismagazine zet een aantal van deze evenementen voor de maand juli op een rijtje.

Vlaggetjesdag Stellendam - 7 juli

7 juli is het in Stellendam Vlaggetjesdag. Het thema is ‘Ontmoet de visser, proef de zee, beleef de visserij’. Bezoekers kunnen kennis maken met de vissers en de Goereese visserij en er is een vlootschouw op het Haringvliet. En natuurlijk is er veel vis. Er staan viskramen en foodtrucks aan de kades, er zijn kookdemonstraties, workshops garnalen pellen of visfileren en palingrokers. De organisatie wil speciaal Goereese scholkibbeling onder de aandacht brengen. Gelijktijdig is in Stellendam de Dag van de Nederlandse Visserij.

Wieringer Vistival - 14 juli 2018

De negende editie van het Wieringer Vistival vindt plaats op zaterdag 14 juli op het haventerrein van Den Oever. Tijdens deze dag staat vis centraal, met name de vis die door de Wieringer vloot wordt gevangen. Beroeps- en hobbykoks geven kookdemonstraties, er is een zeeverse vismarkt, het Wieringer visbakpromotieteam is actief  en bij de visafslag is 'de nautische hoek' ingericht met onder andere oud filmmateriaal van de visserij en netten boeten. Daarnaast is er een jaarmarkt en veel muziek.

Visserijdagen Bruinisse - 19, 20 en 21 juli

De Visserijdagen in Bruinisse is een jaarlijks terugkerend evenement. De 57e editie vindt dit jaar plaats op 19, 20 en 21 juli. Deze Visserijdagen staan ook wel bekend als het Bruse Mosselfeest. Er is dan ook volop gelegenheid om van mosselen te genieten. Verder is er een kermis, een braderie en veel muziek in de cafés en van vissers- en shantykoren. Op de zaterdag is er een palingrookwedstrijd, een vlootschouw en vindt de Bruse Mosselrace plaats. Ook wordt bekend wie de Miss Visserij 2018 is.

Visserijdagen van Stavoren - 20 en 21 juli

De vijftiende editie van de Visserijdagen van Stavoren worden gehouden op 20 en 21 juli. De Stichting Visserijdagen Stavoren organiseert dit evenement iedere twee jaar om de bezoekers kennis te laten maken met de visserij van vroeger en nu. In de haven van Stavoren vinden diverse activiteiten plaats zoals een markt, open dag van de Friese Vloot, visserijdemonstraties, een vlootschouw en nog veel meer. Er zijn verschillende wedstrijden, waaronder de klompjeszeil- en de jollen-zeilwedstrijd. Ook is er veel vis: paling roken, gebakken vis en er wordt regelmatig gerookte vis afgeslagen.

 
Lees ook
Vissersplaatsen vieren de vis

Vissersplaatsen vieren de vis

De zomer loopt op zijn einde. Kinderen moeten (binnenkort) weer naar school en mensen gaan weer aan het werk. De komende weken staan er nog verschillende visserijdagen op het programma. Breng een bezoekje aan vissersplaatsen als Den Oever, Harlingen en Spakenburg en houd het vakantiegevoel nog even vast. Havendagen Zierikzee - 22, 23 en 24 augustus Op...

Vissersplaatsen vieren de vis

Vissersplaatsen vieren de vis

Het is volop zomer. Veel vissersplaatsen organiseren in deze periode evenementen waarbij de vis en de visserij centraal staan. Oude ambachten herleven, vissersboten zijn te bezichtigen, er is muziek, een braderie en/of een vlootschouw. En natuurlijk is er heel veel vis. Vismagazine zet een aantal van deze evenementen in augustus op een rijtje.

Vlaggetjesdag Scheveningen met zon en buien

Vlaggetjesdag Scheveningen met zon en buien

Na de opening door minister Bruno Bruins (Medische Zorg) kwam Vlaggetjesdag Scheveningen, afgelopen zaterdag 15 juni, moeizaam op gang. Pas nadat de buien voorbij waren en de zon zich voorzichtig liet zien, ontstond er een grote toeloop van bezoekers en werd er tot in de late uurtjes feest gevierd rondom de havens