Vissersplaatsen vieren de vis

Visserijdagen Woudrichem 2016 (6)

Het is volop zomer. Veel vissersplaatsen organiseren in deze periode evenementen waarbij de vis en de visserij centraal staan. Oude ambachten herleven, vissersboten zijn te bezichtigen, er is muziek, een braderie en/of een vlootschouw. En natuurlijk is er heel veel vis. Vismagazine zet een aantal van deze evenementen in augustus op een rijtje.

Visserijfeesten Breskens - 2, 3 en 4 augustus

Van 2 tot en met 4 augustus vinden de visserijfeesten Breskens plaats. Er is van alles te beleven op het gebied van vis, zoals garnalen pellen, netten boeten, gebakken scholfilets proeven en de rondgang van de Visserijkoningin en de Garnalenprinses samen met het Viswuuf.

Makkumer Visserijdagen - 15,16 en 17 augustus

Elke twee jaar worden de Visserijdagen in Makkum georganiseerd. Dit jaar is het thema 'Wel varend Makkum'. Op het programma staan onder andere een palingrookwedstrijd, een kinderviswedstrijd, vissersvloot, oude ambachten, straattheater en veel muziek.

Oude Visserijdagen - 16, 17 en 18 augustus

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus staat Vlissingen in het teken van de ‘oude’ Visserij. Er zijn marktkramen, rondvaarten, en Muzeeum is geopend. Rondom de haven zijn er oude thema’s van het havenbedrijf te bewonderen.

Flora & Visserijdagen - 23 t/m 26 augustus

Tijdens de Flora- en Visserijdagen in Den Oever bruist het pittoreske vissersdorpje aan de kop van de Afsluitdijk. Er is onder andere een vlootschouw, zeeverse vismarkt, visproeverijen, markt, bloementent, kermis en nog veel meer activiteiten.

Woerkumse Visserijdagen - 27 t/m 31 augustus

In 2019 wordt voor de veertiende keer de Visserijdagen in Woudrichem georganiseerd. Het thema is dit jaar ‘De Zegen’. Op het programma staan onder andere de traditionele roeiwedstrijden, optreden van diverse visserskeuren, oude ambachten en veel vis!

Visserijdagen Harlingen - 28 t/m 31 augustus

De Friese havenstad Harlingen staat van 28 augustus tot en met 31 augustus 2019 in het teken van de Visserijdagen. De bezoekers aan de stad worden vier dagen lang getrakteerd op muziek, zang, dans, folklore, kunst, gastronomie, markten, kermis, cultuur en sportieve activiteiten. En dat in een decor van ruim zeshonderd monumenten en een moderne visserij- en handelshaven.

Dossiers
Lees ook
MSC-certificatie voor Europeese visserij op horsmakreel in Zuidelijke Grote Oceaan

MSC-certificatie voor Europeese visserij op horsmakreel in Zuidelijke Grote Oceaan

De Europese visserij op de horsmakreel in het zuidelijke deel van de Grote Oceaan heeft een nieuwe stap gezet op het gebied van verduurzaming. Na een onderzoeksperiode van 15 maanden krijgt deze European South-Pacific Jack Mackerel de MSC-certificatie.

Nieuw Europees COVID-19 steunpakket voor visserij

Nieuw Europees COVID-19 steunpakket voor visserij

Na een dringende oproep vanuit de sector en de lidstaten heeft de Europese Commissie een nieuw verbeterd pakket aan steunmaatregelen voor de visserij voorgesteld. Belangenorganisatie VisNed is tevreden met het aangekondigde Europese pakket.

Nederlands Visbureau start winkelactie

Nederlands Visbureau start winkelactie

Het Nederlands Visbureau start een winkelactie onder de noemer 'Zorg een beetje voor elkaar: neem een visje voor een ander mee'. In deze actie komt het eten van een gezond visje samen met de huidige crisismaatregelen. Met deze actie geeft het Nederlands Visbureau antwoord op de oproep van Mark Rutte om een beetje voor elkaar te zorgen.