Vissersplaatsen vieren de vis

150822 Visserijdagen Den Oever (8)

De zomer loopt op zijn einde. Kinderen moeten (binnenkort) weer naar school en mensen gaan weer aan het werk. De komende weken staan er nog verschillende visserijdagen op het programma. Breng een bezoekje aan vissersplaatsen als Den Oever, Harlingen en Spakenburg en houd het vakantiegevoel nog even vast.

Havendagen Zierikzee - 22, 23 en 24 augustus

Op 22, 23 en 24 augustus vinden de Havendagen Zierikzee plaats. Op het programma staan onder andere veel muziek, verschillende havenlopen, een wielerronde, braderie en mosselen eten. Traditiegetrouw wordt ook dit jaar weer een mosselprinses gekroond.

Flora & Visserijdagen - 23 tot en met 26 augustus

Den Oever staat komend weekend in het teken van de Flora- en Visserijdagen. Tijdens deze vier dagen draait het in dit pittoreske vissersdorpje aan de kop van de Afsluitdijk niet alleen om visserij, maar ook om bloemen. Met onder andere een vlootschouw, visshowtafel, visproeverijen, markt, bloementent en een kermis.

Woerkumse Visserijdagen – 27 t/m 31 augustus

In 2019 wordt voor de veertiende keer de Visserijdagen in Woudrichem georganiseerd. Het thema is dit jaar ‘De Zegen’. Op het programma staan onder andere de traditionele roeiwedstrijden, optreden van diverse visserskeuren, oude ambachten en veel vis!

Visserijdagen Harlingen – 28 t/m 31 augustus

In Friese havenstad Harlingen vinden van 28 augustus tot en met 31 augustus 2019 de Visserijdagen plaats. De bezoekers aan de stad worden vier dagen lang getrakteerd op muziek, zang, dans, folklore, kunst, gastronomie, markten, kermis, cultuur en sportieve activiteiten. En dat in een decor van ruim zeshonderd monumenten en een moderne visserij- en handelshaven.

Wereldhavendagen Rotterdam - 6, 7 en 8 september

Het eerste weekend van september staat Rotterdam in het teken van de Wereldhavendagen. Dit jaar is het thema 'Mariteam'. In de haven liggen diverse imposante schepen en er worden demonstraties op het water en op het land gegeven. Ook kunnen bezoekers weer op excursie in de haven.

Visserijdag Spakenburg - 7 september

Op de eerste zaterdag van september is het in Spakenburg Visserijdag. Organisator De Bruine Vloot Spakenburg laat de bezoekers de sfeer proeven van de ooit zo levendige visserijcultuur in dit voormalige Zuiderzeedorp. Het thema van deze 32e Visserijdag is 'Kerend tij'. Rondom de haven zijn er allerlei activiteiten zoals viswedstrijden, visveilingen, demonstraties van visverwerkers en optredens van visserskoren

Lees ook
MSC-certificatie voor Europeese visserij op horsmakreel in Zuidelijke Grote Oceaan

MSC-certificatie voor Europeese visserij op horsmakreel in Zuidelijke Grote Oceaan

De Europese visserij op de horsmakreel in het zuidelijke deel van de Grote Oceaan heeft een nieuwe stap gezet op het gebied van verduurzaming. Na een onderzoeksperiode van 15 maanden krijgt deze European South-Pacific Jack Mackerel de MSC-certificatie.

Nieuw Europees COVID-19 steunpakket voor visserij

Nieuw Europees COVID-19 steunpakket voor visserij

Na een dringende oproep vanuit de sector en de lidstaten heeft de Europese Commissie een nieuw verbeterd pakket aan steunmaatregelen voor de visserij voorgesteld. Belangenorganisatie VisNed is tevreden met het aangekondigde Europese pakket.

Nederlands Visbureau start winkelactie

Nederlands Visbureau start winkelactie

Het Nederlands Visbureau start een winkelactie onder de noemer 'Zorg een beetje voor elkaar: neem een visje voor een ander mee'. In deze actie komt het eten van een gezond visje samen met de huidige crisismaatregelen. Met deze actie geeft het Nederlands Visbureau antwoord op de oproep van Mark Rutte om een beetje voor elkaar te zorgen.