Vissersplaatsen vieren de vis

150822 Visserijdagen Den Oever (8)

De zomer loopt op zijn einde. Kinderen moeten (binnenkort) weer naar school en mensen gaan weer aan het werk. De komende weken staan er nog verschillende visserijdagen op het programma. Breng een bezoekje aan vissersplaatsen als Den Oever, Harlingen en Spakenburg en houd het vakantiegevoel nog even vast.

Havendagen Zierikzee - 22, 23 en 24 augustus

Op 22, 23 en 24 augustus vinden de Havendagen Zierikzee plaats. Op het programma staan onder andere veel muziek, verschillende havenlopen, een wielerronde, braderie en mosselen eten. Traditiegetrouw wordt ook dit jaar weer een mosselprinses gekroond.

Flora & Visserijdagen - 23 tot en met 26 augustus

Den Oever staat komend weekend in het teken van de Flora- en Visserijdagen. Tijdens deze vier dagen draait het in dit pittoreske vissersdorpje aan de kop van de Afsluitdijk niet alleen om visserij, maar ook om bloemen. Met onder andere een vlootschouw, visshowtafel, visproeverijen, markt, bloementent en een kermis.

Woerkumse Visserijdagen – 27 t/m 31 augustus

In 2019 wordt voor de veertiende keer de Visserijdagen in Woudrichem georganiseerd. Het thema is dit jaar ‘De Zegen’. Op het programma staan onder andere de traditionele roeiwedstrijden, optreden van diverse visserskeuren, oude ambachten en veel vis!

Visserijdagen Harlingen – 28 t/m 31 augustus

In Friese havenstad Harlingen vinden van 28 augustus tot en met 31 augustus 2019 de Visserijdagen plaats. De bezoekers aan de stad worden vier dagen lang getrakteerd op muziek, zang, dans, folklore, kunst, gastronomie, markten, kermis, cultuur en sportieve activiteiten. En dat in een decor van ruim zeshonderd monumenten en een moderne visserij- en handelshaven.

Wereldhavendagen Rotterdam - 6, 7 en 8 september

Het eerste weekend van september staat Rotterdam in het teken van de Wereldhavendagen. Dit jaar is het thema 'Mariteam'. In de haven liggen diverse imposante schepen en er worden demonstraties op het water en op het land gegeven. Ook kunnen bezoekers weer op excursie in de haven.

Visserijdag Spakenburg - 7 september

Op de eerste zaterdag van september is het in Spakenburg Visserijdag. Organisator De Bruine Vloot Spakenburg laat de bezoekers de sfeer proeven van de ooit zo levendige visserijcultuur in dit voormalige Zuiderzeedorp. Het thema van deze 32e Visserijdag is 'Kerend tij'. Rondom de haven zijn er allerlei activiteiten zoals viswedstrijden, visveilingen, demonstraties van visverwerkers en optredens van visserskoren

Lees ook
MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

Veel mensen eten graag van vis. Het is gezond en lekker. Maar niet alle vissoorten zijn verantwoord om te eten. Er is sprake van overbevissing of niet-duurzame vismethoden. Kies daarom bewust. Om hier extra aandacht voor te vragen organiseren MSC en ASC van 23 tot en met 29 september voor de zesde keer Bewuste Visweek.

Nieuwe krabbenfuik moet walvissen beschermen

Nieuwe krabbenfuik moet walvissen beschermen

Californische krabvissers testen momenteel een nieuw lijnloos visgerei. De vissers ontwikkelden deze nieuwe krabbenfuik samen met marien biologen en technici om de bedreigde bultrugwalvissen voor de kust te beschermen. Dat meldt The New Food Economy. De Bultrugwalvissen migreren ieder jaar van de tropische wateren bij Mexico en Centraal Amerika naar...

Verenigd Koninkrijk ligt op ramkoers met EU

Verenigd Koninkrijk ligt op ramkoers met EU

Als het aan de nieuwe Britse premier Boris Johnson ligt, worstelt het Verenigd Koninkrijk zich zo snel mogelijk los van de Europese Unie, desnoods zonder overeenkomst. Dankzij hem ligt het land al enkele weken op ramkoers met de EU. De visserijsector weet nog niet wat haar te wachten staat.