Vissersplaatsen vieren de vis in augustus

150822 Visserijdagen Den Oever (3)

Veel vissersplaatsen organiseren jaarlijks evenementen waarbij vis en de visserij centraal staat. Oude ambachten herleven, vissersboten zijn te bezichtigen, er is muziek, een braderie en/of een vlootschouw. En natuurlijk is er heel veel vis. Vismagazine zet een aantal van deze evenementen voor de maand augustus op een rijtje.

Visserijfeesten Breskens - 3, 4 en 5 augustus

Van 3 tot en met 5 augustus zijn de visserijfeesten in Breskens. Er is veel muziek, kermis, rommelmarkt en een braderie. En er is veel vis. In de vismijn kunnen bezoekers garnalen pellen, netten boeten en gebakken scholfilet en bressiaanse garnalen op toast proeven. Ook kunnen bezoekers de vissersschepen en het visserijmuseum bekijken. Op de laatste dag maken de Visserijkoningin en de Garnalenprinses een rondgang door het dorp.

Colijnsplaatse Dagen - 10 en 11 augustus

Sinds 2003 worden de Colijnsplaatse Dagen gehouden in het tweede weekend van augustus. Op vrijdag worden er alleen maar activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zoals het kampioenschap krabben vissen en verschillende kinderspelen. De zaterdag is voor iedereen. Zo is er een braderie, helikoptervlucht en feest in de vismijn.

Havenvistijn - 11 augustus

Het HavenVistijn promoot de vis en visserij op Texel. In de haven van Oudeschild laten de Texelse vissers hun vak zien. Ze geven uitleg over visserijtechnieken en presenteren de Texelse vissersvloot. Ook kunnen bezoekers volop genieten van Noordzeevis. Er is gebakken vis, gerookte vis vers uit het vat, kokkels, langoustines, een vistafel en nog veel meer. In ruil voor de vis vraagt de organisatie bezoekers om een vrijwillige bijdrage. De opbrengst gaat naar een goed doel op Texel.

Mosseldag Yerseke - 18 augustus

Yerseke viert op 18 augustus de mossel. Op Mosseldag kunnen bezoekers volop genieten van deze Zeeuwse lekkernij. Ook kunnen bezoekers Zeeuwse kreeft en oesters proeven. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten. Zo geeft de Oesterbaron demonstraties van oesters vissen en kweken op hun nieuwe kotter. Er zijn verschillende soorten rondvaarten op de Oosterschelde, een vlootschouw en braderie.

Flora- en Visserijdagen Den Oever - 14-28 augustus

De Flora- en Visserijdagen in Den Oever zijn van 24 tot en met 28 augustus en staan in het teken van de vis en de visserij. Vissers vertellen alles over de vis en de visserij. Er is een vlootschouw, zeeverse vismarkt, visproeverijen, markt, bloementent, kermis en nog veel meer activiteiten.

Havendagen Zierikzee - 23, 24 en 25 augustus

De Havendagen Zierikzee biedt de bezoeker een keur aan activiteiten. Er is veel muziek, vis, havenloop en een vlootschouw. De Havendagen zijn van 25 tot en met 27 augustus.

Mosselfeesten Philippine - 25 en 26 augustus

Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus vindt in Philippine de 42e editie van de Mosselfeesten plaats. Beide dagen worden er mosselen gekookt op de markt. Op de zaterdag vindt ook de "Mossel opensteek wedstrijd" plaats voor professionele en amateurteams. Daarnaast zijn er ballonvaarten, een braderie, de Johan RammelLOOP, kermis en een fietstocht.

Visserijdagen Harlingen - 29 augustus-1 september

De Friese Havenstad Haringen viert van 29 augustus tot en met 1 september de Visserijdagen. Vier dagen lang muziek, zang, dans, folklore, kunst, gastronomie, markten, kermis, cultuur en sportieve activiteiten. Op zaterdag 1 september houdt de Visserijhaven open dag met verse vis, een vistafel, en een bassin met modelschepen. Tegelijkertijd vindt de Rommelhaven-manifestatie plaats met historische schepen en paling roken. Op zaterdag is ook de vlootschouw.

Lees ook
Vissersplaatsen vieren de vis

Vissersplaatsen vieren de vis

De zomer loopt op zijn einde. Kinderen moeten (binnenkort) weer naar school en mensen gaan weer aan het werk. De komende weken staan er nog verschillende visserijdagen op het programma. Breng een bezoekje aan vissersplaatsen als Den Oever, Harlingen en Spakenburg en houd het vakantiegevoel nog even vast. Havendagen Zierikzee - 22, 23 en 24 augustus Op...

Mosselfandag in Yerseke

Mosselfandag in Yerseke

Aanstaande zaterdag 3 augustus is het Mosselfandag in Yerseke.  Meer dan 600 mosselliefhebbers uit heel Nederland en België hebben zich al aangemeld voor deze dag in de haven van het Zeeuwse Yerseke. Tijdens deze dag varen zij mee met een mosselkotter op de Oosterschelde en bezoeken ze de Nederlandse Mosselveiling. Ook kunnen ze een kijkje...

Vissersplaatsen vieren de vis

Vissersplaatsen vieren de vis

Het is volop zomer. Veel vissersplaatsen organiseren in deze periode evenementen waarbij de vis en de visserij centraal staan. Oude ambachten herleven, vissersboten zijn te bezichtigen, er is muziek, een braderie en/of een vlootschouw. En natuurlijk is er heel veel vis. Vismagazine zet een aantal van deze evenementen in augustus op een rijtje.