Visspeciaalzaak Oléron in Heemstede wil uniek zijn

Vismagazine_Visspeciaalzaak Oléron

Jan Barnhoorn en zijn vrouw Fiona openden in mei de visspeciaalzaak Oléron in Heemstede. Oléron staat voor kwaliteit, ambacht, exclusiviteit en puur natuur. En dit komt overal terug in de winkel: in de producten, in het interieur en in de naam.

Passie voor vis

Katwijker Jan Barnhoorn heeft een passie voor vis en het vissen. Hij leerde het vak bij verschillende visspeciaalzaken in de regio. Samen met zijn vrouw Fiona, die ook in de visbranche werkte, ging hij op zoek naar een pand voor een eigen zaak. Hij zocht bewust in de omgeving Heemstede, Aerdenhout en Bloemendaal omdat hij zich wilde richtten op "mensen die bereid zijn om geld te besteden aan kwalitatief goed voedsel."

Open karakter

De winkel wil transparant zijn. Zowel het haringmeubel als het keukengedeelte hebben een open karakter. Vanaf het zitgedeelte achterin de winkel kunnen klanten alles goed zien. "Dat is precies mijn bedoeling: open zijn over hoe we hier werken en de mensen informatie geven over mijn producten" zegt Barnhoorn.

Visspecialiteiten en sushi

In zijn winkel verkoopt Barnhaarn naast verse vis, schaal- en schelpdieren allerlei visspecialiteiten, zoals gevulde zeebaars en zalm di nocci, sushi en salades. Alles is huisgemaakt. Zo wil de visspecialist zich onderscheiden. Zeevisgroothandel Fix-Fisch uit Katwijk levert de vis aan.

Visspeciaalzaak Oléron

Voor de naam, de inrichting van de winkel en het bedenken van het concept riep Barnhoorn de hulp in van een groep deskundigen uit verschillende disciplines, zoals interieurbouwer Jasper Bravenboer van KMI en en makelaar Bianca Groenveld van Total. Barnhoorn is enthousiast en ambitieus. “Mijn doelstelling is om de beste viswinkel van Nederland te worden. Of klinkt dat arrogant? Ik wil gewoon uniek zijn."

Meer weten over Jan Barnhoor en zijn visspeciaalzaak Oléron in Heemstede? Lees dan het artikel in Vismagazine, editie 5-2018 (verschijnt 10 juli 2018). Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af!

 

Lees ook
Pulsvissen veroorzaakt geen massale sterfte bodemleven

Pulsvissen veroorzaakt geen massale sterfte bodemleven

Half november maakte Wageningen Marine Research-onderzoekers Pieke Molenaar en Edward Schram de resultaten van een kort praktijkonderzoek bekend. "We hebben geen massale directe sterfte van bodemleven aangetroffen in het spoor van een pulskotter”, aldus de onderzoekers.

Redactiestage bij onze Food vakbladen

Redactiestage bij onze Food vakbladen

Wij zoeken een nieuwe stagiaire! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, bladen en social media. Je schrijft artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.

Chefs Relais & Châteaux zetten zich in voor duurzame vis

Chefs Relais & Châteaux zetten zich in voor duurzame vis

Elf chefs van het bekende hotel en restaurantlabel Relais & Châteaux gaan zich inzetten voor duurzame vis. Ter inspiratie kwamen ze samen op Texel bij Jef Schuur en Nadine Mögling van hotel restaurant Bij Jef.