Visspecialist Arie Schot opent tweede winkel

Visgilde De Zeeland

Visspecialist Arie Schot is sinds 1997 eigenaar van Visgilde Oosterschelde in Bergen op Zoom. Vorig jaar opende hij een tweede winkel, Visgilde De Zeeland, op slechts 1500 meter van de eerste winkel. De reden? Zelfbescherming.

Arie moest er wel goed over nadenken. “Maar de omzet in mijn eerste winkel loopt al een aantal jaren langzaam terug", vertelt hij. "De locatie in het centrum is met parkeren niet ideaal. Je moet de parkeergarage in, dat doen mensen niet voor een bakje kibbeling. Dus toen deze voormalige suikerfabriek werd omgebouwd tot winkelcentrum en de ontwikkelaar er ook graag een viswinkel in wilde, ben ik met ze gaan praten. Als er een andere viswinkel in zou komen, had ik een geduchte concurrent. Hier kun je namelijk gratis parkeren en je hebt alle andere winkels in de buurt. We zijn nu een grote concurrent van onszelf geworden. Maar anders was een ander dat geweest.”

De nieuwe winkel is gevestigd op een versplein met onder andere ook een slager en een bakker. Met kerst organiseerden de ondernemers een speciale kerstmarkt. Het gezamenlijk optrekken werkt. "Samen trek je meer mensen dan alleen", aldus Arie. De klanten kunnen de winkel goed vinden. Inmiddels trekt de nieuwe winkel meer klanten dan de oude.

Het assortiment bij Visgilde De Zeeland is uitgebreider dan in de oude winkel. “We hebben een paar meter toonbank extra en de indeling is overzichtelijker. We hebben hier eenzelfde klantenbestand als bij Oosterschelde, heel gevarieerd, maar groter. Dat is gunstig qua afzet.” De focus ligt op verse vis.

Arie acht de kans groot dat in de toekomst de focus helemaal bij de nieuwe winkel komt te liggen. “Ik ben sowieso altijd zelf graag in de winkel. Het is toch anders als ik er niet bij ben. Deze locatie heeft meer toekomst dan die in de stad", besluit hij.

Meer weten over Arie Schot en zijn winkels Visgilde De Zeeland en Visgilde Oosterschelde? Lees dan het complete artikel van Lieneke Schuitemaker in Vismagazine 2-2019. Nog geen abonnee? Vraag dan hier een gratis proefnummer aan!

Lees ook
Bart Schreuter van Bartjes Vis uit Almelo:  ‘Alles wat zwemt  vind ik interessant’

Bart Schreuter van Bartjes Vis uit Almelo: ‘Alles wat zwemt vind ik interessant’

Een gedreven, creatieve en innovatieve ondernemer. Dat is Bart Schreuter van Bartjes Vis uit Almelo. De voormalige horecaman werkt samen met echtgenote Monique keihard aan het opbouwen en behouden van hun klantenkring in Twente.

MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

MSC en ASC organiseren Bewuste Visweek

Veel mensen eten graag van vis. Het is gezond en lekker. Maar niet alle vissoorten zijn verantwoord om te eten. Er is sprake van overbevissing of niet-duurzame vismethoden. Kies daarom bewust. Om hier extra aandacht voor te vragen organiseren MSC en ASC van 23 tot en met 29 september voor de zesde keer Bewuste Visweek.

De duurzame vis van Fish Tales in het buitenland

De duurzame vis van Fish Tales in het buitenland

Duurzaamheid staat centraal bij Fish Tales. Het Amsterdamse bedrijf gebruikt alleen 100 procent gecertificeerde vis. Het gaat goed met het bedrijf. In Nederland zijn de producten exclusief te koop bij Albert Heijn en ook in Duitsland gaat het goed. En nu richt Fish Tales zich op de Verenigde Staten.