Visspecialist Sluizeman wint de Kibbeling Cup

Kibbeling Cup

Visspecialist Sluizeman uit Alphen aan den Rijn wint de Kibbeling Cup. De prijs werd uitgereikt op 2 oktober tijdens de Visbeurs in Spakenburg. De kibbeling van Sluizeman kreeg van de vakjury een 9.5. “Krokante goudbruine korst, mooie dikke blanke stukken filet”, aldus het jury rapport. Eigenaren Jack en Angelique Hendriks zijn trots. "We did it!" staat op de social media van de visspecialist.

Op de tweede plaats eindigde Visjes uit Utrecht met een 9.3. Visparadijs R. Emons uit Maastricht belandde met een 9 op de derde plaats. Volgens de jury, die bestond uit Jaap Koning, Klaas van de Groep en Rems Cramer, was het niveau van de alle finalisten uitermate hoog.

De Kibbeling Cup sloeg goed aan. Uiteindelijk waren er 120 deelnemers en hebben 31.000 klanten gestemd. In de eerste ronde bepaalde de jury de provinciewinnaars. De jury bezocht deze in de periode eind augustus tot half september. Op basis daarvan bepaalden zij de winnaar.

Bekijk hier de uitreiking van de Kibbeling Cup.

Lees ook
Virtuele visbeurs - Fabrikanten over productintroducties 2020

Virtuele visbeurs - Fabrikanten over productintroducties 2020

Door de coronacrisis kan iedereen in de visbranche elkaar even niet live ontmoeten op de beursvloer. Zo is de Seafood Expo Global in Brussel dit jaar afgelast. Pas in 2021 is in Barcelona de volgende beurs in real life. Vismagazine neemt het voortouw voor een Virtuele Voorjaarsvisbeurs. Ontdek wat er leeft bij visleveranciers en welke productinnovaties...

Seafood Expo Global 2020 gaat niet door

Seafood Expo Global 2020 gaat niet door

Organisator Diversified Communications heeft besloten om Seafood Expo Global 2020, 's werelds grootste visbeurs, te cancellen. Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus is het niet mogelijk om zonder risico's voor de veiligheid en de gezondheid een grote beurs met bezoekers en exposanten uit 158 landen te organiseren.

Eens ging de zee hier tekeer

Eens ging de zee hier tekeer

‘Eens ging de zee hier tekeer. Het verhaal van de Zuiderzee en haar kustbewoners’ draait om de geschiedenis van vier families uit verschillende Zuiderzeedorpen: Urk, Volendam, Spakenburg en Wieringen. Maar het boek gaat om meer dan dat.