Visspecialiteitenwinkel Oléron opent de deuren

Vismagazine_Oléron

Visspecialist Jan Barnhoorn opende 16 mei om 9.00 uur de deuren van Oléron in Heemstede. Oléron is een winkel voor dagverse vis, schaal & schelpdieren en visspecialiteiten uit de Mediterrane, Portugese en Japanse keuken. Wethouder Economische Zaken, Sebastiaan Nieuwland, verrichtte 's middags de officiële opening.

Op de openingsdag konden de bezoekers allerlei gerechten proeven uit de eigen keuken. Ook de dagen daarna is er van alles te beleven in de visspecialiteitenwinkel. Zo is er op donderdag 17 en vrijdag 18 mei een sushi draaier aanwezig die klanten kennis laat maken met sushi. Op Zaterdag 19 mei is er een palingroker aanwezig. Als klanten een vers gerookte paling kopen, fileert hij deze.

Oléron

Oléron is de nieuwste toevoeging aan het assortiment speciaalzaken op de Zandvoortselaan in Heemstede. Het ambacht staat centraal in de winkel. Barnhoorn gelooft dat deze ambachtelijkheid terugkomt in de naam, een verwijzing naar het Frans-Atlantische eiland Île d'Oléron. Op dit eiland worden sinds jaar en dag oesters geteeld. Volgens Barnhoorn "een langdurig en intensief proces, met als resultaat die delicate handvol zee…" Wat Barnhoorn betreft is alle vis delicaat, mits zorgvuldig geselecteerd en met respect bereid.

De winkel biedt naast verse vis en in eigen keuken bereidde visgerechten ook een assortiment aan (biologische) wijnen, pasta’s en sauzen. Barnhoorn is van plan om regelmatig proeverijen te organiseren waarin goede vis, passende wijn en gastvrijheid de hoofdrol zullen spelen.

Lees ook
Marketingrapport Viswinkels 2019

Marketingrapport Viswinkels 2019

Het Marketingrapport Viswinkels 2019 biedt een actueel en compleet overzicht van de branchestructuur, het inkoopgedrag, de leveranciers en hun marktpositie, het mediagebruik en de ontwikkelingen in de branche van visspeciaalzaken in Nederland.

Aantal viswinkels stabiel sinds 2016

Aantal viswinkels stabiel sinds 2016

In tien jaar tijd is het aantal viswinkels volgens cijfers van het CBS met 27 procent toegenomen. Sinds het jaar 2016 is het aantal visspeciaalzaken echter gestabiliseerd. De groei van het aantal viswinkels was het sterkst in Zuid-Holland. Procentueel gezien was de toename het sterkst in de provincie Utrecht. Het landelijk gemiddeld aantal inwoners...

Vijf redenen om voor MSC-certificering te kiezen

Vijf redenen om voor MSC-certificering te kiezen

Sinds de zomer 2019 werkt Jan van Keulen voor MSC. Zijn missie is om visspecialisten die kiezen voor duurzaamheid te ondersteunen en zorgen dat MSC een positief onderdeel wordt van de bedrijfsvoering. Hij geeft vijf redenen om voor MSC-certificering te kiezen.