Visspecialiteitenwinkel Oléron opent de deuren

Vismagazine_Oléron

Visspecialist Jan Barnhoorn opende 16 mei om 9.00 uur de deuren van Oléron in Heemstede. Oléron is een winkel voor dagverse vis, schaal & schelpdieren en visspecialiteiten uit de Mediterrane, Portugese en Japanse keuken. Wethouder Economische Zaken, Sebastiaan Nieuwland, verrichtte 's middags de officiële opening.

Op de openingsdag konden de bezoekers allerlei gerechten proeven uit de eigen keuken. Ook de dagen daarna is er van alles te beleven in de visspecialiteitenwinkel. Zo is er op donderdag 17 en vrijdag 18 mei een sushi draaier aanwezig die klanten kennis laat maken met sushi. Op Zaterdag 19 mei is er een palingroker aanwezig. Als klanten een vers gerookte paling kopen, fileert hij deze.

Oléron

Oléron is de nieuwste toevoeging aan het assortiment speciaalzaken op de Zandvoortselaan in Heemstede. Het ambacht staat centraal in de winkel. Barnhoorn gelooft dat deze ambachtelijkheid terugkomt in de naam, een verwijzing naar het Frans-Atlantische eiland Île d'Oléron. Op dit eiland worden sinds jaar en dag oesters geteeld. Volgens Barnhoorn "een langdurig en intensief proces, met als resultaat die delicate handvol zee…" Wat Barnhoorn betreft is alle vis delicaat, mits zorgvuldig geselecteerd en met respect bereid.

De winkel biedt naast verse vis en in eigen keuken bereidde visgerechten ook een assortiment aan (biologische) wijnen, pasta’s en sauzen. Barnhoorn is van plan om regelmatig proeverijen te organiseren waarin goede vis, passende wijn en gastvrijheid de hoofdrol zullen spelen.

Lees ook
‘On hold’ zetten is geen ontslagname

‘On hold’ zetten is geen ontslagname

Mag je een leer-/arbeidsovereenkomst direct beëin­digen als je werknemer haar opleiding ‘on hold’ wil zetten? Soms trekt de werkgever aan het kortste eind.

Kabinet schrapt verbruiksdrempel TEK

Kabinet schrapt verbruiksdrempel TEK

Het kabinet laat de verbruiksdrempel voor de Tegemoetkoming Energiekosten vervallen. Dit betekent dat ook bedrijven die minder dan 5.000 m3 gas of 50.000 kilowattuur elektriciteit gebruiken in aanmerking komen voor deze steunmaatregel.

Visspeciaalzaken luiden noodklok

Visspeciaalzaken luiden noodklok

Niet alleen door de hogere kosten voor grondstoffen en energie, maar ook door de komende verhoging van het wettelijk minimumloon staat veel visdetaillisten het water aan de lippen.