VISwijzer opgenomen in nieuw EKO/Green Key-keurmerk

Vistafel_Vismagazine 9-2019

Green Key en Stichting EKO-keurmerk zijn tot een gecombineerd keurmerk gekomen voor horecaondernemingen. In dit nieuwe EKO/Green Key-label is ook de VISwijzer meegenomen. Onlangs kreeg Gasterij Wasven in Eindhoven als eerste dit keurmerk uitgereikt tijdens een horeca-netwerklunch.  

Good Fish Foundation was bij deze bijeenkomst aanwezig en gaf een presentatie over het gebruik van de VISwijzer. De aanwezigen leerden meer over het maken van een juiste viskeuze. Zo werd het belang van het kijken naar de herkomst én de vangst- of kweektechniek benadrukt, die verplicht op de verpakking moet staan. Vervolgens kan op de website www.goedevis.nl of via de VISwijzer-app gekeken worden hoe de vis scoort. 

Met het creëren van het samengevoegde label komen verschillende visies samen. Zo richt Stichting EKO-Keurmerk zich voornamelijk op duurzame producten, terwijl Green Key zich focust op duurzame bedrijfsvoering en het milieu. Daarnaast moeten horecaondernemers een menukaart hanteren die vrij is van vissoorten die volgens de VISwijzer 'rood' scoren, hetgeen betekent 'liever niet eten'. De samenwerking bespaart horecaondernemers veel tijd, geld en moeite omdat er slechts één audit nodig is.

Dossiers
Lees ook
Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Uit onderzoek van de Horecava blijkt dat de bezoekers van de beurs grote behoefte hebben aan informatie. Zoals informatie over leveranciers en producten, trends en ontwikkelingen, maar ook tips en kennis om de bedrijfsvoering te verbeteren. Daarom lanceert de vakbeurs samen met Horecanetwerk een nieuw online platform. De introductie vindt plaats in...

Horeca-aandeel in de vis groeit snel

Horeca-aandeel in de vis groeit snel

Visboeren bakken al eeuwenlang een visje voor hun klanten; moderne visspeciaalzaken leveren een groeiend aantal maaltijden en convenience gerechten. De vishandel schuift steeds verder op richting restaurant.

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam 2019

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam 2019

Rotterdam Ahoy staat van 23 tot en met 25 september in het teken van Gastvrij Rotterdam. Deze vakbeurs voor de horeca biedt naast de exposanten diverse workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen met sterrenchefs, meesterkoks, Masters of Wine en topgastronomen.