VISwijzer opgenomen in nieuw EKO/Green Key-keurmerk

Vistafel_Vismagazine 9-2019

Green Key en Stichting EKO-keurmerk zijn tot een gecombineerd keurmerk gekomen voor horecaondernemingen. In dit nieuwe EKO/Green Key-label is ook de VISwijzer meegenomen. Onlangs kreeg Gasterij Wasven in Eindhoven als eerste dit keurmerk uitgereikt tijdens een horeca-netwerklunch.  

Good Fish Foundation was bij deze bijeenkomst aanwezig en gaf een presentatie over het gebruik van de VISwijzer. De aanwezigen leerden meer over het maken van een juiste viskeuze. Zo werd het belang van het kijken naar de herkomst én de vangst- of kweektechniek benadrukt, die verplicht op de verpakking moet staan. Vervolgens kan op de website www.goedevis.nl of via de VISwijzer-app gekeken worden hoe de vis scoort. 

Met het creëren van het samengevoegde label komen verschillende visies samen. Zo richt Stichting EKO-Keurmerk zich voornamelijk op duurzame producten, terwijl Green Key zich focust op duurzame bedrijfsvoering en het milieu. Daarnaast moeten horecaondernemers een menukaart hanteren die vrij is van vissoorten die volgens de VISwijzer 'rood' scoren, hetgeen betekent 'liever niet eten'. De samenwerking bespaart horecaondernemers veel tijd, geld en moeite omdat er slechts één audit nodig is.

Dossiers
Lees ook
Culinaire ontdekkingsreis door de Scheveningse haven

Culinaire ontdekkingsreis door de Scheveningse haven

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen organiseerde op maandag 14 juni een horecatour door het havengebied van Scheveningen. Zo’n zestig wandelaars gingen op pad en stopten bij verschillende restaurants voor een gerecht met Noordzeevis uit Scheveningen.

Studenten SVO vakopleiding food leren op zee over Noordzeevis

Studenten SVO vakopleiding food leren op zee over Noordzeevis

Studenten van SVO vakopleiding food gingen woensdag 2 juni de zee op om het vissersvak van dichtbij mee te maken en antwoord te krijgen op vragen als waar komt ons voedsel vandaan en hoe wordt het gevangen?

Bidfood blijft Founding Partner Gastvrij Rotterdam

Bidfood blijft Founding Partner Gastvrij Rotterdam

Bidfood blijft Foundingpartner van horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Begin april verlengde de internationale horecagroothandel de Founding Partner overeenkomst voor de komende 5 edities. Bidfood is vanaf het begin bij Gastvrij Rotterdam betrokken.