Viswinkel VFP krijgt oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

VFP

Viswinkel VFP aan de Theresiastraat heeft een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen ontvangen. De viswinkel kreeg deze vanwege het ambassadeurschap bij de stichting en het met passie aanbieden en geliefd maken van vis uit de Noordzee.

“De Nederlandse consument, maar zeker ook de jeugd moet kennis maken met de kwaliteit van Noordzeevis", zegt eigenaar Cees van der Coterlet. "Het is belangrijk dat we Noordzeevis promoten. Er zwemmen namelijk veel heerlijke ‘vergeten’ vissen in de zee, zoals pieterman, rode mul, tongschar enz. die waardering verdienen.”

Cees werkt al sinds zijn twaalfde in de vis. Hij begon met het fileren van haring voor de handelaren op de markt en niet veel later ging hij met zijn vader mee om vis te venten in Brabant. Sindsdien heeft hij in de ambulante vishandel door heel Nederland gewerkt.

12,5 jaar terug kochten Cees en zijn vrouw Joke de viswinkel aan de Van Hoytemastraat. Hun dochter Megan kwam later in de winkel werken, gevolgd door schoonzoon Justin. Deze werkvorm verliep zo goed dat uitbreiding mogelijk was. de familie opende een nieuwe winkel in de Theresiastraat. In deze winkel zet Cees hetzelfde concept neer in een wat kleinere setting en dit is tevens de winkel waar de oorkonde in ontvangst genomen werd.

De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft als doel meer lokaal gevangen vis op de menukaart te krijgen. Scheveningen is altijd al een plek geweest waar de visserij leeft. Tegelijkertijd bevinden zich op veel lokale menukaarten op dit moment veel buitenlandse vissen zoals zalm en tonijn. Dit is zonde, want juist Noordzeevis is van hoge kwaliteit, vol van smaak en komt om de hoek aan wal.

Lees ook
Lokale winkels in het zonnetje

Lokale winkels in het zonnetje

Een nieuw initiatief om aandacht te creëren voor lokale winkels. Van 9 tot en met 15 mei 2022 vindt de eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Het doel van dit initiatief is om lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels voor de consument. In andere zijn er...

Oorkonde Noordzeevis uit Scheveningen voor Simonis aan de Haven

Oorkonde Noordzeevis uit Scheveningen voor Simonis aan de Haven

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft er weer een nieuwe ambassadeur bij. Donderdag 17 februari nam Giovanni Simonis de bijbehorende oorkonde in ontvangst. Het restaurant kreeg de oorkonde vanwege het met passie aanbieden en geliefd maken van producten uit eigen zee.

Wie gaat er betalen voor duurzame vis?

Wie gaat er betalen voor duurzame vis?

Deze vraag stond centraal in het tweede deel van het programma van Pointer over duurzame visserij, dat 27 februari op tv te zien was. Volgens wetenschappers, banken en vissers is de overheid er de afgelopen jaren onvoldoende in geslaagd om toekomstperspectief te bieden.