Viswinkel VFP krijgt oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

VFP

Viswinkel VFP aan de Theresiastraat heeft een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen ontvangen. De viswinkel kreeg deze vanwege het ambassadeurschap bij de stichting en het met passie aanbieden en geliefd maken van vis uit de Noordzee.

“De Nederlandse consument, maar zeker ook de jeugd moet kennis maken met de kwaliteit van Noordzeevis", zegt eigenaar Cees van der Coterlet. "Het is belangrijk dat we Noordzeevis promoten. Er zwemmen namelijk veel heerlijke ‘vergeten’ vissen in de zee, zoals pieterman, rode mul, tongschar enz. die waardering verdienen.”

Cees werkt al sinds zijn twaalfde in de vis. Hij begon met het fileren van haring voor de handelaren op de markt en niet veel later ging hij met zijn vader mee om vis te venten in Brabant. Sindsdien heeft hij in de ambulante vishandel door heel Nederland gewerkt.

12,5 jaar terug kochten Cees en zijn vrouw Joke de viswinkel aan de Van Hoytemastraat. Hun dochter Megan kwam later in de winkel werken, gevolgd door schoonzoon Justin. Deze werkvorm verliep zo goed dat uitbreiding mogelijk was. de familie opende een nieuwe winkel in de Theresiastraat. In deze winkel zet Cees hetzelfde concept neer in een wat kleinere setting en dit is tevens de winkel waar de oorkonde in ontvangst genomen werd.

De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft als doel meer lokaal gevangen vis op de menukaart te krijgen. Scheveningen is altijd al een plek geweest waar de visserij leeft. Tegelijkertijd bevinden zich op veel lokale menukaarten op dit moment veel buitenlandse vissen zoals zalm en tonijn. Dit is zonde, want juist Noordzeevis is van hoge kwaliteit, vol van smaak en komt om de hoek aan wal.

Lees ook
Dit staat er in 2022 op stapel

Dit staat er in 2022 op stapel

Het jaar 2022 is gestart met de verspreiding van een ‘Vis van de Maand’-bureaukalender. In deze kalender is eveneens een kort verslag opgenomen van de activiteiten. In tegenstelling tot de uitreiking na een nieuwjaarsbijeenkomst is deze kalender met nieuwjaarswens per post verstuurd.

Noordzeevis uit Scheveningen op agenda gemeenteraadsverkiezingen Den Haag

Noordzeevis uit Scheveningen op agenda gemeenteraadsverkiezingen Den Haag

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. De inwoners van Den Haag gaan 16 maart naar de stembus. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen wil graag dat Noordzeevis uit Scheveningen op de politieke agenda komt te staan.

Deze organisaties promoten wereldwijd duurzame visserij

Deze organisaties promoten wereldwijd duurzame visserij

Maar liefst 40 procent van 's werelds oceanen wordt zwaar getroffen door menselijke activiteiten, waaronder vervuiling, overbevissing en kustontwikkeling. Deze activiteiten kunnen leiden tot uitgeputte visserij en verlies van kusthabitats, wat een grote bedreiging vormt voor de mariene biodiversiteit en de voedselvoorziening van miljoenen mensen.