Foto: Voorbeeld webshop op Graaggedaan.nl

Vanwege de coronacrisis moeten mensen zoveel mogelijk afstand houden. Ook in de winkel moeten mensen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houden. Veel mensen kiezen voor online. Boodschappen doen via een webshop beperkt namelijk het fysieke contact. De Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) helpt hierbij en biedt visspecialisten een gratis webshop.

De coronacrisis raakt ook de visdetailhandel in Nederland. Eigenaren van viswinkels, viskramen en visverkoopwagens troffen vorige week al maatregelen om risico’s op verdere verspreiding van het virus te beperken. Op advies van VNV werd bijvoorbeeld de mogelijkheid tot directe consumptie gebakken vis of haring aan banden gelegd. De brancheorganisatie komt nu met een nieuw initiatief om ondernemers te helpen om de schade te beperken: een gratis webshop.

Webshop

Graaggedaan.nl is als leverancier van webshops en marketingdiensten al verbonden aan VNV. Het bedrijf benaderde het bestuur van VNV vorige week met het voorstel om tijdens de coronacrisis een gestandaardiseerde webshop kosteloos beschikbaar te stellen aan visspecialisten die nog geen webshop hebben. In de webshop staan 30 van de in de sector meest verkochte producten.

Voorzitter Adriaan van Moort van VNV: “We horen om ons heen dat de behoefte van consumenten om online te bestellen enorm is gegroeid. Veel van onze leden hebben geen webshop. Hierdoor dreigen die bedrijven een groot deel van de omzet mis te lopen. Door gebruik te maken van dit aanbod kunnen ze de schade beperken. Het mooie van deze samenwerking met Graaggedaan.nl is bovendien dat de visspecialist na deze crisis zelf kan bepalen wat hij met de webshop wil. Continueren tegen een vast bedrag per maand in de bestaande vorm, uitbreiden naar een volwaardige webshop of kosteloos en zonder opzegtermijn opzeggen.”

Continuïteit 

Maxim Sergeant, CEO van LocalTomorrow, het Belgische moederbedrijf van Graaggedaan.nl, licht toe waar deze geste vandaan komt: “Onze missie is om ambachtelijke versspecialisten wereldwijd met technologische oplossingen voor te bereiden op de toekomst. Nu de wereld wordt getroffen door deze crisis, is onze eerste prioriteit om bij te dragen aan de continuïteit van die doelgroep. We zijn blij dat we daar met een gratis webshop een steentje aan kunnen bijdragen.”

Aanmelden

Leden van VNV die zich willen aanmelden voor de gratis webshop kunnen een formulier invullen op de website www.visspecialisten.nl. De gratis periode loopt zeker tot en met 31 mei 2020, maar zou kunnen worden verlengd als de coronacrisis dan nog voortduurt. Visspecialisten die nog geen lid zijn van VNV, kunnen zich via de website inschrijven. Na inschrijving kunnen ook zij gebruik maken van dit unieke aanbod.

Altijd op de hoogte blijven?