VNV trakteert zorgpersoneel door het hele land op Hollandse Nieuwe

VNV trakteert op Haring

Door de coronamaatregelen ziet het haringseizoen 2020 er heel anders uit dan de voorgaande jaren. In plaats van de traditionele veiling deelde het Nederlands Visbureau bij enkele grote ziekenhuizen haring uit aan het zorgpersoneel. Een mooie geste, vond ook de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV). Daarom vroegen zij de twaalf provinciewinnaars van de Nationale Haringtest 2019 om namens VNV bij een lokale zorginstelling een grote schaal Hollandse Nieuwe te bezorgen.

De actie leidde tot enthousiaste reacties bij zowel de visspecialisten als bij de ontvangers van de zilte delicatesse. Niet zo gek, want de kwaliteit van de Hollandse Nieuwe van dit jaar is al vanaf de start van de verkoop op 12 juni uitstekend. Meerdere visspecialisten in het land blijken geïnspireerd door de acties van het Nederlands Visbureau en VNV. Via social media verschenen er de afgelopen weken diverse berichten van ondernemers die het goede voorbeeld volgden.

Karel van den Heuvel, operationeel directeur van VNV, zegt over de actie: “We zijn het zorgpersoneel in ons land veel dank verschuldigd voor al het extra werk dat zij in de afgelopen maanden hebben verricht. Het is mooi om te zien dat dit relatief kleine gebaar vanuit onze sector zo dankbaar wordt ontvangen door de zorginstellingen. Zo geven we ondanks de beperkingen van deze tijd het haringseizoen toch nog wat extra glans.”

Dossiers
Lees ook
Gour (met) vis gezond

Gour (met) vis gezond

Nieuws van het Nederlands Visbureau. Met Gour (met) vis gezond, De zomereditie van Visculinair en De start van het haringseizoen

VNV wil de band met haar leden verder verstevigen

VNV wil de band met haar leden verder verstevigen

Nu de coronastorm enigszins is gaan liggen, smeedt het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) plannen om de band met de leden verder te verstevigen. De brancheorganisatie ontwikkelde in de afgelopen maanden diverse initiatieven om het contact met de leden te intensiveren.

Normaal

Normaal

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik ben het soms zo zat. Dat iedereen de afgelopen twaalf weken maar deed alsof we zoveel tijd over hebben. Tijd om op te ruimen, om nieuwe dingen te leren en om alle achterstallige klussen aan huis en tuin te doen. Terwijl ik net zo druk als anders was en ik om me heen ook vooral mensen zag die het juist drukker...