VNV trakteert zorgpersoneel door het hele land op Hollandse Nieuwe

26 juni 2020

Door de coronamaatregelen ziet het haringseizoen 2020 er heel anders uit dan de voorgaande jaren. In plaats van de traditionele veiling deelde het Nederlands Visbureau bij enkele grote ziekenhuizen haring uit aan het zorgpersoneel. Een mooie geste, vond ook de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV). Daarom vroegen zij de twaalf provinciewinnaars van de Nationale Haringtest 2019 om namens VNV bij een lokale zorginstelling een grote schaal Hollandse Nieuwe te bezorgen.

De actie leidde tot enthousiaste reacties bij zowel de visspecialisten als bij de ontvangers van de zilte delicatesse. Niet zo gek, want de kwaliteit van de Hollandse Nieuwe van dit jaar is al vanaf de start van de verkoop op 12 juni uitstekend. Meerdere visspecialisten in het land blijken geïnspireerd door de acties van het Nederlands Visbureau en VNV. Via social media verschenen er de afgelopen weken diverse berichten van ondernemers die het goede voorbeeld volgden.

Karel van den Heuvel, operationeel directeur van VNV, zegt over de actie: “We zijn het zorgpersoneel in ons land veel dank verschuldigd voor al het extra werk dat zij in de afgelopen maanden hebben verricht. Het is mooi om te zien dat dit relatief kleine gebaar vanuit onze sector zo dankbaar wordt ontvangen door de zorginstellingen. Zo geven we ondanks de beperkingen van deze tijd het haringseizoen toch nog wat extra glans.”

Altijd op de hoogte blijven?