Voedselbank garnalenactie Peter Schootstra

ongepelde Hollandse garnalen2

De jaarlijks garnalenactie van Peter Schootstra van de TS-6 loopt goed. Niet alleen vinden zijn kilozakken met garnalen aftrek, ook doneren steeds meer kotters een kistje voor de veiling. De opbrengst gaat naar de voedselbank.

Schootstra begon vijf jaar geleden met de actie. Na zijn deelname aan Alpe d'HuZes wilde hij zijn sponsors bedanken met een zak garnalen. Dat wilde ze niet kostenloos aannemen, Schootstra moest er een goed doel voor zoeken. Dat werd de voedselbank in zijn gemeente Tytsjerksteradiel. Sindsdien kunnen mensen aan het einde van het jaar bij Schootstra een kilozak ongepelde garnalen kopen, inclusief een workshop garnalenpellen.

Nu gaat de actie een stap verder. Bouke Koorstra van de Won-50 bood een kiste garnalen van zo'n 20 kilo aan. Andere schepen volgden dit voorbeeld. Deze kistjes worden in Harlingen geveild en de opbrengst gaat naar de voedselbank.

  • De actie is te volgen via Schootstra's Facebook en Twitter
  • https://twitter.com/Petertainment/status/941363466975227905
 
Lees ook
Unilever streeft naar duurzame garnalenvangst

Unilever streeft naar duurzame garnalenvangst

De kroepoek van Unilever-merk Conimex wordt gemaakt van garnalen gevangen door kleinschalige vissers in de Javazee. Unilever besloot samen met partner Intersnack om concrete stappen te zetten om deze garnalenvangst te verduurzamen. "Het doel is om binnen 3 jaar alle garnalen voor Conimex-kroepoek 100% traceerbaar en duurzaam te vangen". De kroepoek...

Toename aanbod gecertificeerde vis in supermarkt

Toename aanbod gecertificeerde vis in supermarkt

Het aanbod van gecertificeerde vis in de Nederlandse supermarkten is wederom toegenomen. In de categorieën vers, diepvries en conserven draagt bijna driekwart (74 procent) van de visproducten het MSC- of ASC-keurmerk voor duurzaam gevangen of verantwoord gekweekte vis. Vorig jaar was dat nog 70 procent. Dat blijkt uit de analyse ‘Stand in het schap’...

Garnalen rauw ingevroren aan boord

Garnalen rauw ingevroren aan boord

Nederlandse en Belgische garnalenvissers koken hun vangst aan boord. Dat is praktisch, want het kost minder ruimte en gewicht en de garnalen blijven lang goed. Levende garnalen kunnen wel in leven gehouden kunnen worden tot ze aan wal gebracht worden, maar dat vergt een zwembad gevuld met zeewater in het ruim. En dan nog is het vervoer riskant. De beroemde...