Volop inspiratie op VIP 2019

VIP-007

Gisteren, 1 april, ging de vijfde editie van het Vers Inspiratie Platform (VIP 2019) van start. Bezoekers trokken in de drie hallen van Expo Houten langs de vele exposanten, het BBQ-plein, de Markt van de Toekomst en bezochten de verschillende workshops.

Dit jaar was er minder vis dan het afgelopen jaar. Misschien omdat dit jaar de Visbeurs in Spakenburg weer wordt georganiseerd dachten sommige bezoekers. Maar de Good Fish Foundation was aanwezig, evenals VNV en het Visgilde. Ook het Nederlands Visbureau stond op de beurs met de Hollandse Nieuwe Stijl. Visspecialisten konden zoals ieder jaar deelnemen aan de haringkeuring. De hele dag door trokken visspecialisten naar Hal 3 om daar hun haring te snijden en voor te leggen aan een jury. 1 april opende ook de inschrijving voor de Nationale Haringtest. Visspecialisten die zich op VIP inschreven kregen een fles Korenwijn van Hooghoudt.

De exposanten in Hal 1 richtten zich vooral op de slager, maar vanwege het brede aanbod ook inspirerend voor visspecialisten. Denk aan de bekende smaakmakers Degens, Verstegen Spices & Sauces, AVO en Epos. Of groothandels zoals Delmo. Naast apparatuur, presenteerde Delmo ook de nieuwe BBQ-disposables. Afbreekbare borden gemaakt van suikerriet en plastic bestek van biobased materiaal. Het servies wordt getoond op een gedekte tafel. "Zo laten we het er mooier uit zien", vertelt Renske de Leede van Delmo.

VIP-2019-300x225 Ook Emondt KMI staat op de beurs met de duurzame toonbanken die sinds afgelopen jaar op de markt zijn. Het bedrijf richt vooral veel bakkerijen en slagers in, maar ze zien ook een stijgende lijn in het aantal viswinkels. Emondt KMI heeft zelfs een adviseur in dienst die alleen vis doet. Dat is Ronald de Kleer. Hij vertelt vol enthousiasme over de viswinkels en kiosken die hij de afgelopen  tijd heeft ingericht en laat foto's zien. Emondt KMI levert niet alleen vitrines en koelmeubels. Het bedrijf regelt de hele klimatisering in de winkel. En alles zo duurzaam mogelijk.

In Hal 2 worden de hele middag en avond workshops en presentaties gegeven. Zoals de College Tour, een geur en smaaktest en de presentatie van Carin Frijters, mogelijk gemaakt door Vismagazine en Vlees+. Ook De Markt van Morgen presenteert zich. De Markt van Morgen is een initiatief van CVAH om markten anders in te richten en deze te verzelfstandigen. Ofwel de ondernemers organiseren de markt zelf en de gemeente faciliteert hen daarin. Er wordt verteld hoe dit proces verloopt, hoe de online media gebruikt kunnen worden en tot slot komt marktmanager Bert Berg aan het woord. Hij gelooft dat voor het verzelfstandigen van de markt een goede toekomstvisie noodzakelijk is.

In Vismagazine 3-2019 komt een uitgebreid verslag over VIP 2019. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee gratis proefnummers aan.

   
Lees ook
Fiscale aspecten aan beursbezoek

Fiscale aspecten aan beursbezoek

Als ondernemer wilt u natuurlijk op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in uw branche. U bezoekt daarom misschien wel eens een vakbeurs. Hoe dient u fiscaal om te gaan met deze kosten?

VNV Ledendag bij Van Gelder AGF op 9 november

VNV Ledendag bij Van Gelder AGF op 9 november

Op maandag 9 november vindt bij Van Gelder AGF in Ridderkerk de VNV Ledendag 2020 plaats. Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) brengt het bestuur verslag uit over het verenigingsjaar 2019. Je wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de sector en de begroting voor 2021 wordt gepresenteerd. Aansluitend is er een inspirerend workshopprogramma...

‘We willen de viswagen van vader overnemen’

‘We willen de viswagen van vader overnemen’

Uitdaging, verantwoordelijkheid, vrijheid en afwisseling: dat zocht Aafke de Graaf (17) in een opleiding. De havo bracht haar dat niet. Toen Aafke de mbo-opleiding Generation Food van SVO vakopleiding food ontdekte, was ze zo enthousiast dat ze stopte met de havo en bij SVO begon. Met succes: Aafke’s hart ligt bij food én bij vis.