Wat lazen we in het derde kwartaal van 2020

Volendammer Vishandel Molenaar_foto Henk Riswick

Volendammer Vishandel Molenaar (foto: Henk Riswick)

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het derde kwartaal van 2020? De top 5 van juli, augustus en september.

1. Waddenzeevisserij Platform

Vijftien visserijorganisaties die actief zijn op de Waddenzee verenigden zich in juli in het Waddenzeevisserij Platform. Dit nieuwe platform vormt één overlegorgaan dat namens alle organisaties met de overheid en natuurorganisaties overlegt. 

2. Limburgse haringkampioen Molenaar scoort

Voor Vismagazine 5-2020 bezochten we Volendammer Vishandel Molenaar op de markt in het Limburgse Echt. De afgelopen twee jaar won deze vishandel de nationale haringtest in Limburg. Het geheim van deze visverkoper schuilt in het ontdooiproces van de haring. Dat komt de smaak ten goede.

3. Nieuwe coronaregels voor visspecialisten met een horecagelegenheid

Vanwege de toename van het aantal besmettingen werden vanaf 10 augustus de coronamaatregelen voor de horeca aangescherpt. Deze regels golden ook voor de visspecialisten met een eetgelegenheid. In dit bericht legde VNV de nieuwe regels uit.

4. Fusie Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse

De schaal- en schelpdierenbedrijven Roem van Yerseke en Koninklijke Prins & Dingemanse besloten in juni om als één bedrijf verder te gaan. Dit gebeurt onder de vlag van Roem van Yerseke. Met deze fusie vormen ze het grootste mossel- en oesterverwerkende bedrijf van Nederland. 

5. Officiële opening oesterseizoen 2020/2021

De officiële opening van het oesterseizoen 2020/2021 vond plaats op 17 september in Yerseke. Onder toeziend oog van genodigden en een aantal prominenten werden traditiegetrouw de eerste oesters van het seizoen opgevist uit de Oosterschelde. "De oesters zijn goed gevuld en heerlijk van smaak”, zei Kees van Beveren, voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging, over de kwaliteit van de oesters. 

Lees ook
Nieuwe mbo 3-opleiding Traiteur voor medewerkers foodbranche

Nieuwe mbo 3-opleiding Traiteur voor medewerkers foodbranche

SVO vakopleiding food introduceert komend schooljaar de nieuwe mbo 3-opleiding Traiteur. Deze opleiding leidt medewerkers van foodzaken op tot traiteur. SVO ontwikkelt deze opleiding in samenwerking met het bedrijfsleven en gebruikt vernieuwende digitale leermiddelen in de lessen.

‘Het draait altijd om kwaliteit’

‘Het draait altijd om kwaliteit’

Gebakken vis is een vaste waarde bij elke visverkoper. De mogelijkheden van bakovens, de vissoorten, bakproducten en (buitenlandse) recepturen nodigen ook uit tot variatie en creatieve gerechten. Tot genoegen van de consument en het zorgt bovendien voor klantengroei bij de visspecialist. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Visverkoper Peter...

'Vis en visserij zit in ons DNA'

'Vis en visserij zit in ons DNA'

Hij kweekt hangmosselen, vangt kreeft in korven en paling in fuiken. De Zeeuwse visser Marcel van de Kreeke kent de kracht van streekproducten en verwerkt en verhandelt die dan ook zelf, rechtstreeks aan visdetaillisten en particulieren. “Zo doen we dat in de familie al drie generaties.”