Wat lazen we in het derde kwartaal van 2020

30 december 2020
Volendammer Vishandel Molenaar (foto: Henk Riswick)

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het derde kwartaal van 2020? De top 5 van juli, augustus en september.

1. Waddenzeevisserij Platform

Vijftien visserijorganisaties die actief zijn op de Waddenzee verenigden zich in juli in het Waddenzeevisserij Platform. Dit nieuwe platform vormt één overlegorgaan dat namens alle organisaties met de overheid en natuurorganisaties overlegt. 

2. Limburgse haringkampioen Molenaar scoort

Voor Vismagazine 5-2020 bezochten we Volendammer Vishandel Molenaar op de markt in het Limburgse Echt. De afgelopen twee jaar won deze vishandel de nationale haringtest in Limburg. Het geheim van deze visverkoper schuilt in het ontdooiproces van de haring. Dat komt de smaak ten goede.

3. Nieuwe coronaregels voor visspecialisten met een horecagelegenheid

Vanwege de toename van het aantal besmettingen werden vanaf 10 augustus de coronamaatregelen voor de horeca aangescherpt. Deze regels golden ook voor de visspecialisten met een eetgelegenheid. In dit bericht legde VNV de nieuwe regels uit.

4. Fusie Roem van Yerseke en Prins & Dingemanse

De schaal- en schelpdierenbedrijven Roem van Yerseke en Koninklijke Prins & Dingemanse besloten in juni om als één bedrijf verder te gaan. Dit gebeurt onder de vlag van Roem van Yerseke. Met deze fusie vormen ze het grootste mossel- en oesterverwerkende bedrijf van Nederland. 

5. Officiële opening oesterseizoen 2020/2021

De officiële opening van het oesterseizoen 2020/2021 vond plaats op 17 september in Yerseke. Onder toeziend oog van genodigden en een aantal prominenten werden traditiegetrouw de eerste oesters van het seizoen opgevist uit de Oosterschelde. "De oesters zijn goed gevuld en heerlijk van smaak”, zei Kees van Beveren, voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging, over de kwaliteit van de oesters. 

Altijd op de hoogte blijven?