Week van de kreeft in haven van Willemstad

21 maart 2022 Redactie Vismagazine

Willemstad viert van maandag 2 tot en met zondag 8 mei de Week van de kreeft. Bezoekers kunnen genieten van bijzondere kreeftengerechten, live muziek, dj’s en een drijf-through, waar bezoekers die met de boot komen tot op het dek worden voorzien van kreeft.

Foto: Wapen van Willemstad

Kreeft werd in vroegere tijden gezien als armeluisvoedsel, maar tegenwoordig staat deze bekend om de hoge culinaire waarde. Kreeft is een kostbaar en uniek product en gewaardeerd vanwege de exquisiete en verfijnde smaak. Reden voor Willemstad om de kreeft een week lang te vieren.

Kreeftenweek

De kreeftenweek biedt een programma vol entertainment. De organisatie verwacht het hoogtepunt van het culinaire evenement in het weekend verwacht. Op het terrein van hotel-restaurant Wapen van Willemstad draaien dj’s muziek en treden verschillende bands op. Oestermeisjes serveren ter plekke verse oesters en bezoekers kunnen genieten van bijzondere kreeftgerechten. Zaterdag vindt er in de haven een feestelijke ontvangstceremonie plaats voor de vissersboot die de kreeften komt brengen.

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Drijf-through

Speciaal voor de kreeftenweek is er een unieke drijf-through. Bezoekers van Willemstad die met de boot naar de haven komen, worden tot op het dek bediend. Bootgasten kunnen kiezen voor diverse kreeftgerechten, reguliere gerechten en allerlei wijnen, zonder dat er ook maar één voet op de kade gezet hoeft te worden.

Haven van Willemstad

Plaatselijke horecaondernemers staan volgens de organisatie te springen om van start te gaan. Herman Hell, eigenaar van Wapen van Willemstad: “De haven van Willemstad is de perfecte locatie voor een mooi feest als de kreeftenweek. De kreeft is een uitzonderlijk product en past perfect bij het startende zomerseizoen. Met elkaar gaan we er een mooie week van maken, met veel culinaire hoogstandjes en andere activiteiten.”

Altijd op de hoogte blijven?