Wereldhavendagen Rotterdam

Wereldhavendagen 2017

Rotterdam maakt zich op voor de veertigste editie van de Wereldhavendagen. Dit jaar is het thema ‘Werelds!’. Dit maritieme evenement trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. De Wereldhavendagen zijn van 1 tot en met 3 september.

Het evenement is gratis te bezoeken en vindt plaats in het gebied rond beide oevers van de Erasmusbrug. Naast de vele kade-activiteiten kunnen bezoekers vrijwel de hele dag demonstraties op het water bekijken. Ze krijgen daarbij uitleg over de haven en de maritieme sector. Daarnaast zijn er excursies die veel dieper de haven in gaan. Deze moeten vooraf tegen betaling worden geboekt via de website van de Wereldhavendagen.

BigRoll Baffin

De grootste publiekstrekker is het speciale-lading-schip BigRoll Baffin. Het schip ligt aan de Parkkade in Rotterdam. Daarnaast zijn er nog veel andere zee- en binnenvaartschepen te bezichtigen. De Koninklijke Marine is traditiegetrouw aanwezig met een groot aantal schepen, zoals het grootste schip van de marine de Zr.Ms. Karel Doormanm het luchtverdedigings- en commandofregat Zr.Ms. Tromp, patrouilleschip Zr.Ms. Holland en de onderzeeboot Zr.Ms. Bruinvis. Leden van het Korps Mariniers verzorgen een programma op de Parkkade.

Het EMK is samen met visserijorganisatie VisNed en de pulskotter TX-1, met vissers en een stand aanwezig op de Wereldhavendagen. In de loop van vrijdagochtend zal de TX-1 ‘Klasina-J’ afmeren in de Rijnhaven vlakbij de voetgangersbrug. Er is een demonstratie op het water, waar de kotter aan deelneemt, tussen 13:20 en 13:50 uur.

Muziekshow

Op zaterdagavond vindt aan boord van de BigRoll Baffin een ‘Wereldse’ avondshow plaats. Hiervoor vaart het schip naar het midden van de Nieuwe Maas, zodat de show vanaf de kade en de brug goed te zien is. Tussen 21.00 en 22.45 uur treden daar artiesten vanuit alle windstreken van de wereld op. De Britse jazzfunk-groep Level 42 verzorgt de slotact van de show. Ook treden Nielson, Fuse en Sabrina Starke op.

Lees ook
Vissersplaatsen vieren de vis

Vissersplaatsen vieren de vis

De zomer loopt op zijn einde. Kinderen moeten (binnenkort) weer naar school en mensen gaan weer aan het werk. De komende weken staan er nog verschillende visserijdagen op het programma. Breng een bezoekje aan vissersplaatsen als Den Oever, Harlingen en Spakenburg en houd het vakantiegevoel nog even vast. Havendagen Zierikzee - 22, 23 en 24 augustus Op...

Caveman neemt vaatje Hollandse Nieuwe in ontvangst

Caveman neemt vaatje Hollandse Nieuwe in ontvangst

De Hollandse Nieuwe zijn weer in het land. Dit wordt op overal gevierd met haringparty's en andere activiteiten. In Rotterdam werd voor derde keer het eerste vaatje met nieuwe haring overhandigd aan een Rotterdammer die veel voor de stad betekent. Dit jaar was dat Patrick van der Jagt, ook bekend als Caveman. Street artist Eelco van den Berg (I AM EELCO)...

Haven Rotterdam breidt uit met Rotterdam Food Hub

Haven Rotterdam breidt uit met Rotterdam Food Hub

Rotterdam wil haar positie als grootste West-Europese doorvoerhaven voor producten uit de agrofoodsector, waaronder de visserij, vergroten. Als onderdeel van deze strategie wordt aan de ingang van de Maasvlakte 60 hectare ingericht om de export van producten uit deze sector te faciliteren. Dit gebied krijgt de naam Rotterdam Food Hub vormt een aanvulling...