‘Wij werken met Bioceval aan een circulaire visindustrie’

6 januari 2021 Xandra Veltman

Zakelijke dienstverlening is onlosmakelijk verbonden met ondernemerschap en het is verweven met alle aspecten van een bedrijf. Zakelijke dienstverlening is de smeerolie van elk bedrijf. Vier voorbeelden uit de praktijk. Vandaag de laatste van vier voorbeelden uit de praktijk met Craig Barlow van Visser Transport.

In de diervoederwereld wordt flink wat vis verwerkt en er valt nog een altijd duurzaamheidsslag te maken. Bioceval heeft al een lange traditie in het beschermen van hulpbronnen. Het Duitse bedrijf produceert sinds 1912 diervoederingrediënten van visverwerkingsafval, maar ook van vissoorten die niet voor menselijke consumptie worden gebruikt, vertelt Craig Barlow. Hij is Project Manager van Visser Transport in Lauwersoog.

Dit bedrijf is verantwoordelijk voor het transport hiervan in de Benelux. Bioceval maakt vismeel en -oliën boordevol vitaminen, proteïnen en mineralen. Alles bij elkaar produceren ze zo’n twintig verschillende producten voor zowel de voedings- als de diervoederindustrie. “Denk daarbij naast huisdierenvoer aan veevoeders en de aquacultuur; maar ook aan non-food producten zoals voor leerlooierijen of smeer- en oplosmiddelen.”

Om die verschillende producten te maken, verzamelen en verwerken ze de ruwe materialen, maar ook maken ze samenstellingen. “Het interessante is dat we vis en visresten van alle soorten vis benutten,
van zoet- en zoutwatervis en van wild gevangen- en kweekvis. Daartoe hebben we met veel visverwerkers afspraken.”

Circulaire visindustrie

Een strenge voorwaarde is dat wat het bedrijf ophaalt, aan de MSC- en ASC-standaarden voldoet. “We willen voorkomen dat diervoeders bijdragen aan overbevissing, en we zorgen dat er niets van een vis wordt weggegooid. Wij doen alles om bij te dragen aan de circulaire visindustrie.”

Visser Transport, opgericht in 1938 en onderdeel van Bioceval, vormt daarin een wezenlijke schakel volgens Barlow. “Dit internationale bedrijf heeft een modern wagenpark met koel-/vries-, kiep- en tankopleggers. Ze staan dan ook goed bekend in de branche.”

Dit is het laatste van de rondvraag 'Support op alle niveau’s'.  Lees hier deel 1, deel 2 en deel 3 terug. Abonnees van Vismagazine lezen de complete rondvraag online of in Vismagazine 9-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vismagazine en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 excl btw!

Altijd op de hoogte blijven?