Wilthagen lanceert Ambachtelijke Zeeuwse Kroepoek

Zeeuwse kroepoek

Het Zeeuwse familiebedrijf Wilthagen komt met een nieuw snackconcept: Zeeuwse kroepoek. Het is de eerste volledig in Nederland geproduceerde kroepoek, met lokale ingrediënten als Noordzeegarnalen, Hollandse uien en Oosterschelde zeewier. De kroepoek is vanaf november landelijk te koop.

Wilthagen is een bekend producent van knabbelspek en leverworst. Met de Zeeuwse kroepoek voegt het bedrijf een nieuwe pijler toe. “De vele mooie natuurlijke ingrediënten om ons heen in Zeeland zijn onze inspiratiebron voor het maken van de Zeeuwse kroepoek,” aldus Frank Wilthagen, die samen met zijn broer Marcel het bedrijf in Tholen leidt. Alle ingrediënten van de Kroepoek komen uit de regio, De uien worden om de hoek geteeld en geschild op de Brabantse Wal. Het zeewier komt uit de Oosterschelde en de Noordzeegarnalen uit de Zeeuwse kustwateren.

Wilthagen gaat de Zeeuwse kroepoek voornamelijk vermarkten via de supermarkt. De Zeeuwse kroepoek is glutenvrij.

Lees ook
Oesterseizoen 2020/2021 officieel geopend

Oesterseizoen 2020/2021 officieel geopend

Het oesterseizoen 2020/2021 is officieel geopend op 17 september in Yerseke. "De oesters zijn goed gevuld en heerlijk van smaak”, zegt Kees van Beveren, voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging, over de kwaliteit van de oesters.

Brancheorganisatie Garnalen streng op maat Hollandse garnalen

Brancheorganisatie Garnalen streng op maat Hollandse garnalen

De brancheorganisatie heeft het maximum stukstal voor de soort 3 garnalen op 850 garnalen per kilo bepaald. De organisatie kondigde de maatregelen aan door de kleine maat garnalen in de zomer en de invloed van de coronacrisis, zo meldt VisNed.

Zeewierbedrijf Waddenwier maakt doorstart

Zeewierbedrijf Waddenwier maakt doorstart

Zeewierbedrijf Waddenwier maakt een doorstart. Dat maakte eigenaar Marc van Rijsselberghe bekend. “We kampen met een serieus verziltingsproblematiek in de wereld. Zeewier is een fantastisch product dat CO2 kan binden uit de lucht en uit zout water een zoet product kan leveren. Het is een unieke kans voor de regio om verder te ontwikkelen. Ik ben ontzettend...