Wilthagen lanceert Ambachtelijke Zeeuwse Kroepoek

Zeeuwse kroepoek

Het Zeeuwse familiebedrijf Wilthagen komt met een nieuw snackconcept: Zeeuwse kroepoek. Het is de eerste volledig in Nederland geproduceerde kroepoek, met lokale ingrediënten als Noordzeegarnalen, Hollandse uien en Oosterschelde zeewier. De kroepoek is vanaf november landelijk te koop.

Wilthagen is een bekend producent van knabbelspek en leverworst. Met de Zeeuwse kroepoek voegt het bedrijf een nieuwe pijler toe. “De vele mooie natuurlijke ingrediënten om ons heen in Zeeland zijn onze inspiratiebron voor het maken van de Zeeuwse kroepoek,” aldus Frank Wilthagen, die samen met zijn broer Marcel het bedrijf in Tholen leidt. Alle ingrediënten van de Kroepoek komen uit de regio, De uien worden om de hoek geteeld en geschild op de Brabantse Wal. Het zeewier komt uit de Oosterschelde en de Noordzeegarnalen uit de Zeeuwse kustwateren.

Wilthagen gaat de Zeeuwse kroepoek voornamelijk vermarkten via de supermarkt. De Zeeuwse kroepoek is glutenvrij.

Lees ook
Nieuws van het Nederlands Visbureau

Nieuws van het Nederlands Visbureau

Hollandse garnalen, Hollandse Nieuwe Stijl, Nordseekrabben POS-materiaal, Vis van de maand, Facts and Figures (NL) en de Nieuwjaarsbijeenkomst

Grensverleggend lekker!

Grensverleggend lekker!

Onze nieuwe tempuragarnalen, garnalen bitterballen en shrimpcones liggen in het schap! Drie nieuwe producten om je assortiment te upgraden.

Evenwicht tussen aanwas van micro-algen en schelpdieren Oosterschelde

Evenwicht tussen aanwas van micro-algen en schelpdieren Oosterschelde

Uit onderzoek van Wageningen Marine Research blijkt dat er in de Oosterschelde een evenwicht is tussen de aanwas van micro-algen en begrazing door schelpdieren, inclusief kweekmosselen. Eerdere studies concludeerden dat er mogelijk sprake was van overbegrazing.