Wilthagen lanceert Ambachtelijke Zeeuwse Kroepoek

Zeeuwse kroepoek

Het Zeeuwse familiebedrijf Wilthagen komt met een nieuw snackconcept: Zeeuwse kroepoek. Het is de eerste volledig in Nederland geproduceerde kroepoek, met lokale ingrediënten als Noordzeegarnalen, Hollandse uien en Oosterschelde zeewier. De kroepoek is vanaf november landelijk te koop.

Wilthagen is een bekend producent van knabbelspek en leverworst. Met de Zeeuwse kroepoek voegt het bedrijf een nieuwe pijler toe. “De vele mooie natuurlijke ingrediënten om ons heen in Zeeland zijn onze inspiratiebron voor het maken van de Zeeuwse kroepoek,” aldus Frank Wilthagen, die samen met zijn broer Marcel het bedrijf in Tholen leidt. Alle ingrediënten van de Kroepoek komen uit de regio, De uien worden om de hoek geteeld en geschild op de Brabantse Wal. Het zeewier komt uit de Oosterschelde en de Noordzeegarnalen uit de Zeeuwse kustwateren.

Wilthagen gaat de Zeeuwse kroepoek voornamelijk vermarkten via de supermarkt. De Zeeuwse kroepoek is glutenvrij.

Lees ook
Vissen en schelpdieren lokken met licht, geluid en geur

Vissen en schelpdieren lokken met licht, geluid en geur

Voor de Belgische kust werden de afgelopen drie jaar testen uitgevoerd met een zeeboerderij waar mosselen, oesters en zeewier groeien en passieve visserij met innovatieve loktechnieken plaatsvindt. Licht, geluid en geur blijken succesvolle technieken om méér inktvis (zeekat), garnaal en vis te vangen.

Veel garnalen bij Zeeuwse kust

Veel garnalen bij Zeeuwse kust

Er zwemmen momenteel heel veel garnalen voor de Zeeuwse kust. Vissers meldden recordvangsten van 3.000 tot 6.000 kilo per week. Voor de Zeeuwse kust vissen daardoor ook veel kotters uit de noordelijke provincies. Dat meldt Omroep Zeeland.

Dropmakers ontwikkelen nieuwe dropvariant met zeewier

Dropmakers ontwikkelen nieuwe dropvariant met zeewier

Dropmakers Klepper & Klepper hebben een nieuwe dropvariant ontwikkeld. Drop met als belangrijk component, zeewier. Dit resulteert in een pittige zoute drop. Met een vleugje zeewier.