Wilthagen lanceert Ambachtelijke Zeeuwse Kroepoek

Zeeuwse kroepoek

Het Zeeuwse familiebedrijf Wilthagen komt met een nieuw snackconcept: Zeeuwse kroepoek. Het is de eerste volledig in Nederland geproduceerde kroepoek, met lokale ingrediënten als Noordzeegarnalen, Hollandse uien en Oosterschelde zeewier. De kroepoek is vanaf november landelijk te koop.

Wilthagen is een bekend producent van knabbelspek en leverworst. Met de Zeeuwse kroepoek voegt het bedrijf een nieuwe pijler toe. “De vele mooie natuurlijke ingrediënten om ons heen in Zeeland zijn onze inspiratiebron voor het maken van de Zeeuwse kroepoek,” aldus Frank Wilthagen, die samen met zijn broer Marcel het bedrijf in Tholen leidt. Alle ingrediënten van de Kroepoek komen uit de regio, De uien worden om de hoek geteeld en geschild op de Brabantse Wal. Het zeewier komt uit de Oosterschelde en de Noordzeegarnalen uit de Zeeuwse kustwateren.

Wilthagen gaat de Zeeuwse kroepoek voornamelijk vermarkten via de supermarkt. De Zeeuwse kroepoek is glutenvrij.

Lees ook
Zeewier staat centraal bij Relais & Châteaux op World Oceans Day

Zeewier staat centraal bij Relais & Châteaux op World Oceans Day

Duurzame vis-, schaal- en schelpdierproducten is belangrijk in de hotels en restaurants van Relais & Châteaux. Daarvoor werkt de onderneming sinds 2009 samen met Ethic Ocean. Voor de zesde keer op rij viert Relais & Châteaux op 8 juni World Oceans Day. Dit keer staat zeewier centraal.

Te veel PFAS in garnalen oostelijk deel Westerschelde

Te veel PFAS in garnalen oostelijk deel Westerschelde

PO Delta Zuid en de Nederlandse Vissersbond lieten samen onderzoek doen naar PFAS in garnalen uit de Westerschelde. Op basis van dit onderzoek adviseren ze om niet op garnalen te vissen in het oostelijk deel van de Westerschelde.

Visbranche in de media – week 13

Visbranche in de media – week 13

Inflatie, visserij in zwaar weer, ansjovis en zeeforel. Wat kwam er de afgelopen week allemaal voorbij over de visbranche in andere media?. InflatieDe inflatie in Nederland was volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek in maart 11,9 procent. Dit wordt vooral veroorzaakt door de gestegen energieprijzen, meldt RTL Nieuws. Vissers in...