Zalmautomaat op Urk vernield

9 mei 2022 Redactie Vismagazine Pixabay
Foto: Pixabay

In de nacht van vrijdag op zaterdag is de visautomaat van Anja Keuter op Urk vernield. Op Twitter plaatste ze 7 mei een woedende oproep aan de dader om zich te melden.

Sinds april 2021 staat de automaat in de haven van Urk voor het huis van Anja. Ze heeft verschillende visautomaten vertelde ze in Vismagazine 2. “Ik zag zo’n apparaat bij een boerenbedrijf in de buurt, waar wij vis aan leveren en vond het direct een geniaal idee”, zegt Anja Keuter, eigenaar van een online visgroothandel op Urk. “De potentie was direct duidelijk. Ik heb een extra bedrijfje opgericht en er staan inmiddels zeven automaten in de regio.”

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Visautomaat

De automaat in Urk is nu vernield. “Er is met grof geweld iets tegenaan geslagen”, vertelt Anja aan Omroep Flevoland. “Er is enorm veel kracht nodig om dat glas stuk te krijgen.” Ze schat de schade op duizenden euro’s. Niet alleen moet het glas vervangen worden, ook alle zalm in de automaat is onverkoopbaar. “Er lagen nog zeker twintig stukken in, à 15 euro per stuk”, zegt Anja in De Stentor. “En die zaten onder het glas.”

De politie onderzoekt het incident en heeft de camerabeelden opgevraagd. Anja verwacht dat de visautomaat maandag weer gerepareerd is en ze weer kan beginnen met de verkoop van zalm.

Vernielde visautomaat twitter

Bron: Omroep Flevoland/De Stentor

 

 

Altijd op de hoogte blijven?