Zeeland krijgt Delta Kenniscentrum

EenVandaag

Screenshot EenVandaag

In Vlissingen moet een groot kennisinstituut op het gebied van voedsel, energie en water komen, genaamd Delta Kenniscentrum. Dit instituut komt naar Zeeland omdat de verhuizing van de marinierskazerne niet doorgaat. Dat bevestigen Haagse en Zeeuwse bronnen aan Een Vandaag

Het Delta Kenniscentrum moet een belangrijke rol gaan spelen op gebied van innovatief agrovoedsel op basis van zeewier en start-ups aantrekken die gebruik maken van de aanwezige kennis. De universiteiten van Utrecht en Wageningen worden betrokken bij de oprichting van het instituut.

Woensdag 24 juni was er een overleg tussen Zeeuwse bestuurders en staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken. Staatssecretaris Knops noemde het centrum 'een goed idee', maar kon het nog niet officieel bevestigen. Naast het Delta Kenniscentrum liggen er tijdens het overleg nog een aantal andere zaken op tafel, zoals de kerncentrale in Borsele. 

Bron: EenVandaag

Lees ook
Webinar over vlees- en visvervangers op basis van algen en zeewier

Webinar over vlees- en visvervangers op basis van algen en zeewier

De populariteit van plantaardige vlees- en visvervangers neemt toe. Daarom organiseert de European Algae Biomass Association (EABA) een serie webinars waar verschillende producenten van vlees- en visvervangers op basis van zeewier en algen aan het woord komen.

Dupan zet meer dan een miljoen jonge palingen uit in Zeeland

Dupan zet meer dan een miljoen jonge palingen uit in Zeeland

Stichting DUPAN zet op vrijdag 6 maart 380 kilo glasaal uit in Zeeland. Dit zijn ongeveer 1.150.000 jonge palingen (glasaal). Dit betekent een flinke impuls voor de palingstand in de Zeeuwse natuur. Zeeuwse beroepsvissers Marcel van de Kreeke en Wim de Ridder zetten de glasaal uit.

Dag van de Zeeuwse visserij komt terug

Dag van de Zeeuwse visserij komt terug

In 2012 vond de laatste editie van de Dag van de Zeeuwse visserij plaats. Acht jaar later wordt dit evenement nieuw leven in geblazen. Op 20 juni 2020 wordt er een nieuwe editie georganiseerd.