Zee/Land/Zilt wordt Oesterput 14

Restaurant Oesterput 14 is op vrijdag 25 november geopend. Het vernieuwde restaurant van Delta Mossel ligt aan de Havendijk in Yerseke. De familie van de Plasse heropent het restaurant met een nieuw concept, onder leiding van chefkok Edwin Ossewaarde.

Toegankelijker

Zee/Land/Zilt kreeg bij de opening in april van dit jaar landelijke bekendheid door de samenwerking met sterrenkok Edwin Vinke. Dat concept bleek echter niet goed te werken, waardoor de familie nu een andere weg inslaat. Adriaan van de Plasse: “Het nieuwe concept wordt toegankelijker en breder. Naast schaal- en schelpdieren en vis komt er ook vlees en wild op de kaart.”

Oesteracademie

In hetzelfde pand als het restaurant zit ook de Oesteracademie van Delta Mossel. Daar kunnen belangstellenden een oesterbrevet halen en daarna doorleren voor oestroloog. Het materiaal voor deze opleiding werd ontwikkeld in samenwerking met het Scalda college in Goes.

Meer over Oesterput 14 en de Oesteracademie in de komende Vis Special, die verschijnt op 6 december.

 
Lees ook
‘Kansen voor schelpdieren als eiwitbron van de toekomst’

‘Kansen voor schelpdieren als eiwitbron van de toekomst’

250 deelnemers, waarvan 50 uit het buitenland, een keur aan nationale en internationale sprekers, een drukbezochte beurs. De Schelpdierconferentie van 2020 overtrof de vijf voorgaande edities.

Mensen besmetten de Bretonse oester via het riool

Mensen besmetten de Bretonse oester via het riool

Bretonse oesterkwekers hebben er de buik van vol. Voor de vijfde keer (!) sinds midden december is de oogst en verkoop van oesters uit de Bretonse wateren verboden. In de schelpdieren is het norovirus aangetroffen. Het hoogstbesmettelijke virus maakt mensen misselijk en veroorzaakt diarree.

Goed nieuws: baby-oesters gevonden

Goed nieuws: baby-oesters gevonden

Vondst van baby-oesters op zeebodem goed nieuws voor Zeeuwse oesterbanken zo schreef Omroep Zeeland afgelopen weekend. De jonge platte oesters werden aangetroffen tijdens een expeditie van Stichting Duik de Noordzee Schoon in de Borkumse Stenen, een natuurgebied zo'n twintig kilometer ten noorden van Schiermonnikoog. Daar zijn onderzoekskooien van de...