Zeevishandel Rutger Kooij heet nu Muijs Seafood

Muijs Seafood5

Een jaar na de overname staat nu ook de naam van de gebroeders Muijs op de gevel: daarmee is de overname, die in maart 2016 plaatsvond, compleet.

Een jaar geleden vertrok de vorige eigenaar, Rutger Kooij, naar Canada, om daar een nieuwe start te maken. Zijn bedrijf werd overgenomen door Dayseaday uit Urk. De leiding kwam in handen van Theo en Wim Muijs, twee Spakenburgse broers met jarenlange ervaring in de vishandel. Nog een jaar werd de oude naam gehandhaafd, nu heet het bedrijf ook officieel naar de ondernemers die het runnen.

Familietraditie

Theo en Wim Muijs geven aan de Zuidwenk in Spakenburg leiding aan twintig werknemers. Ze zijn de vierde generatie in een familie actief in de visgroothandel. In het pand waarin zij nu zaken doen zat ooit de tweede generatie: Jan Muijs, een broer van hun opa Wouterus.

Beide broers werkten jarenlang in het familiebedrijf. Toen dat werd verkocht werkten ze een aantal jaren bij Fishpartners, tot aan het aanbod van Dayseaday, dat ze net beide handen aangrepen.

Band met Urk

Wim en Theo Muijs zien hun stap naar Muijs Seafood als een geschenk uit de hemel. Met de eigenaars op Urk hebben de broers een prima klik. “Principieel zitten we op één lijn. De zondag is ook bij hen nog heilig. Dat communiceert prettig. Bovendien zijn ze sociaal betrokken. We kunnen prima met ze door één deur,” aldus Theo Muijs.

Om de goede band te onderstrepen, gaat Muijs Seafood op 29 april met een bus naar Urk. Daar eet men gezellig een visje met elkaar en daarna bezoekt het gezelschap uit Spakenburg samen met de eigenaren van Dayseaday het voetbalduel Urk - Eemdijk.

Detailhandel

Muijs Seafood levert met name aan de detailhandel. Het bedrijf is gespecialiseerd in verse vis. Via Dayseaday heeft Muijs Seafood daarnaast ook de beschikking over een uitgebreid diepvriesassortiment

Op de foto Wim en Theo Muijs voor hun bedrijf.

 

Bron: De Bunschoter