Zeker Zeeuws organiseert eerste editie ‘Streekproducent van het Jaar 2020’

9 oktober 2020

Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct gaat op zoek naar de Streekproducent van het Jaar 2020. Consumenten kunnen online hun stem uitbrengen op hun favoriete Zeeuwse producent.. Alle producenten met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen mee. Van vissers tot slagers, van bakkers tot bierbrouwers en wijnmakers. 

Streekproducten zijn belangrijk voor de organisatie achter het Zeker Zeeuws Keurmerk. “We kopen een lokaal product van het land of uit de zee en genieten daarvan", zegt Caroline Melissant, coördinator van het Zeker Zeeuws keurmerk. "Laten we daarbij denken aan de ‘makers’ van deze streekproducten. Zij zorgen voor een kenmerkend Zeeuws landschap; van grazende koeien in de wei, akkers vol groenten, tractoren op het land, tot vissersschepen in onze havens. Een landschap waarin we graag wonen, wandelen, fietsen en verblijven”, 

Het doel van de stichting is de promotie van Zeeuwse producten. Melissant: “Zeeland heeft een zee, maar ook een land, vol kwalitatieve streekproducten. Bekend en nog minder bekend. Ik durf te zeggen dat we de bezoekers op onze website, die een stem willen uitbrengen, verrassen met een online ontdekkingsreis langs ruim 140 streekproducenten!”

Consumenten kunnen tot en met 14 oktober online hun stem uitbrengen. Op vrijdag 16 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven?