Sligro Amsterdam (Foto: Stichting Noordzeevis uit IJmuiden)

Stichting Noordzeevis uit IJmuiden heeft zes nieuwe ambassadeurs. In de eerste twee maanden van 2020 sloten twee filialen van de Sligro Food Group, restaurant Hokkai, evenementenbureau PBN, Ondernemersvereniging IJmond en het IJmuider zee- en havenmuseum zich aan bij de stichting.

Als ambassadeur van Noordzeevis uit IJmuiden promoten deze bedrijven het imago en de consumptie van Noordzeevis. Samen met eerder aangesloten ambassadeurs als Ecoseafood, gemeente Velsen en zeevishandel Mercuur zorgen zij ervoor dat dit gezonde streekproduct collectief onder de aandacht wordt gebracht.

Horeca inspireren via groothandel

De stichting noemt de filialen Amsterdam en Alkmaar van Sligro Food Group 'een welkome nieuwe aanwinst'. In deze filialen wordt nu extra aandacht geschonken aan lokaal aangelande vis. Met een horecagroothandel als ambassadeur wil de stichting nog veel meer horecagelegenheden inspireren eens een ander visje op het menu te zetten dan voor de hand liggende soorten als geïmporteerde zalm of tonijn.

Noordzeevis uit...

Met het initiatief "Noordzeevis uit..." willen ondernemers en andere stakeholders uit visgemeenten uit Nederland streekproducten uit onze Noordzee op de kaart te zetten. Dit initiatief begon in Scheveningen. Het is de bedoeling dat dit initiatief de komende jaren ook navolging krijgen in andere plaatsen.

 

Altijd op de hoogte blijven?