Zilt

24 januari 2022 Redactie Food

In Zilt leren Annette van Ruitenburg, Ellen van Straten en Sabien Bosman je hoe je zelf zilte groenten kweekt en teelt, en – niet geheel onbelangrijk – wat je er allemaal mee kunt doen.

Bij zilte groenten moet je bijvoorbeeld denken aan zeekraal, lamsoor, oosterblad, zeewier. Deze groeien onder meer langs de Nederlandse en Belgische kust. Maar je kunt ze ook aantreffen en laten groeien in en rondom je eigen huis; denk aan je tuin, in de kas of zelfs in je woonkamer. Zilte groenten kunnen een oplossing zijn voor een tekort aan landbouwgrond en een bijdrage leveren tegen de verzilting van Nederland en België. Daarnaast zijn de groenten rijk aan mineralen, vitaminen en voedingsvezels.

Marieke Dekker van IVN Natuureducatie leverde een bijdrage aan het boek en bijbehorende producten, zo kan de lezer via QR-codes filmpjes bekijken over het kweken, telen en koken van zilte groente. Daarnaast is een zadenpakket te bestellen.

Altijd op de hoogte blijven?