Zilte Zoen is de Lekkerste Maaltijdsalade op de Horecava

Lekkerste salade

Sinds 1984 vinden ieder jaar de Lekkerste Wedstrijden plaats tijdens de Horecava. Een van de onderdelen is de Lekkerste Maaltijdsalade. De winnaar was Jeffrey Reijnen met zijn 'Zilte Zoen', een salade met makreel, zeewier, citroen, Hollandse bladsla, lolo verde en wakamesalade. Reijnen werkt bij restaurant 't Boshuys in Best, onderdeel van Hutten Catering.  De jury prees de salade om 'de geweldige smaak'.

Op de tweede plaats eindigde Wouter Bos van Vitam Catering met zijn Hollandse Oersalade. Yasin Es-Saad van Noord Holland Catering bereikte de derde plaats met de salade 'Achter het net'. Hiervoor gebruikte hij wijting en botervis. In totaal deden tien deelnemers mee aan deze wedstrijd.

Voor deze wedstrijden moesten de deelnemers live op het podium binnen acht minuten vier identieke salades maken. De vakjury beoordeelt deze op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. De vakjury lette vooral op het unieke en spraakmakende karakter van het product.

De vakwedstrijd om de Lekkerste Maaltijdsalade van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos en Apetina.

Lees ook
Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Uit onderzoek van de Horecava blijkt dat de bezoekers van de beurs grote behoefte hebben aan informatie. Zoals informatie over leveranciers en producten, trends en ontwikkelingen, maar ook tips en kennis om de bedrijfsvoering te verbeteren. Daarom lanceert de vakbeurs samen met Horecanetwerk een nieuw online platform. De introductie vindt plaats in...

De Horecava Innovation Award 2020

De Horecava Innovation Award 2020

De Horecava Innovation Award is de jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodbranche. Uit ruim 170 inzendingen maakte een onafhankelijke jury een selectie waarna er zestien genomineerden in vier categorieën overbleven. Op de openingsdag van de 64ste Horecava, maandag 13 januari 2020 in RAI Amsterdam, wordt de Horecava Innovation Award...

Veel snacks, relatief weinig vis op Horecava

Veel snacks, relatief weinig vis op Horecava

Bij aankomst op de Horecava werd je vanaf 's morgens 10.00 uur al onthaald met snacks. De zalmbitterballen smaakten prima en het begon veelbelovend. Na afloop bleek, dat er volop snacks in allerlei soorten, maten en smaken gepresenteerd werden op de beurs, maar dat het aandeel vis relatief klein was. Bij ATL Seafood stond een torenhoge verse visuitstalling,...