Kookboek 'Zot van de Noordzee'

Zot van de Noordzee

Bij uitgeverij Manteau verschijnt in oktober 2017 het boek 'Zot van de Noordzee'. Dit is een nieuw kookboek met 26 verschillende soorten vis als hoofdingrediënt. Auteur Jan Kegels tegen KW: "Ik wil daarin mijn passie doorgeven en de mensen stimuleren om meer producten uit de Noordzee te eten".

Naast de recepten komen in het boek ook de Noordzeevissers aan bod. Pierre Meyers, Luc Bogaert en Danny Deramoudt vertellen hun verhalen en die van hun collega's. Kegels voer ook een nacht mee met de O.62 van Bogaert.

Jean sur Mer

In 2010 startte Jan Kegels met de 'original seafood catering' Jean sur Mer. Een foodtruckconcept met zeevruchten. Hij werkt samen met chefkok Peter Vlyminck. Vlyminck maakte voor het boek van elk van de 26 soorten vis twee recepten. Voor alle recepten zijn slechts vijf ingrediënten nodig. Daarnaast zijn er nog tien recepten van bevriende chefs als Johan Segers, Syrco Bakker en Jan Tournier.

   
Lees ook
Gemiddeld genomen

Gemiddeld genomen

Voor mensen met een wisselend inkomen bestaat er een interessante mogelijkheid om hun inkomen over drie jaar te middelen en zo inkomstenbelasting terug te ontvangen.

Kabinet trekt € 444 miljoen uit voor aanpassing visserijvloot

Kabinet trekt € 444 miljoen uit voor aanpassing visserijvloot

Minister Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) wil een kleinere, diversere en duurzamere vissersvloot. Hiervoor trekt het kabinet in totaal € 444 miljoen uit. Dit geld is bestemd voor onder andere sanering en innovaties om de noodzakelijke transitie te ondersteunen.

Nieuw magazine over Noordzeevis uit Scheveningen

Nieuw magazine over Noordzeevis uit Scheveningen

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen presenteerde donderdag 30 juni het nieuwe magazine ‘Noordzeevis uit Scheveningen: Op reis met vis uit eigen zee’. Met dit nieuwe magazine wil de stichting consumenten inspireren met internationale recepten vol Noordzeevis uit Scheveningen.