Nieuws

Sterklas ROC Amsterdam wint eerste Good Fish Dish Award tijdens Gastvrij Rotterdam

Sterklas ROC Amsterdam wint eerste Good Fish Dish Award tijdens Gastvrij Rotterdam

Afgelopen woensdag 21 september was de eerste editie van de Good Fish Dish Award op Gastvrij Rotterdam, een nieuwe kookwedstrijd rondom duurzaamheid en vis gericht op festivals en hippe cateraars. De winnaar is geworden: het team van de Sterklas van ROC Amsterdam bestaande uit Boyd Buijtenhek, Damian Verkerk en Xander Lelie. Het team van De Rooi Pannen...

Bewuste Visweek zet onbekende helden uit het water in de schijnwerpers

Bewuste Visweek zet onbekende helden uit het water in de schijnwerpers

Van 26 september tot en met 2 oktober is de tiende editie van de jaarlijkse Bewuste Visweek: een initiatief van keurmerken Marine Stewardship Council (MSC) en het Aquaculture Stewardship Council (ASC) die alle Nederlanders en Belgen oproept om stil te staan bij duurzame visvangst en verantwoorde viskweek. Daarbij viert MSC dit jaar haar 25-jarig bestaan.

Nog geen steun voor MKB-bedrijven

Nog geen steun voor MKB-bedrijven

De presentatie van de begroting tijdens Prinsjesdag leverde wel wat positief nieuws op, maar nog geen steun voor energie-intensieve (vers-)ondernemingen zoals bakkers, slagers en visspecialisten. In het programma Nieuwsuur dinsdagavond zei minister Adriaansens van Economische Zaken dat het steunpakket in november rond moet zijn.

‘Kwaliteit mosselen meteen al veelbelovend’

‘Kwaliteit mosselen meteen al veelbelovend’

Niels Tieleman, algemeen manager van de Hollandse Mosselcentrale (HMC) roemt het vispercentage van de huidige mosselen. “Begin juli zat dat al op 30 procent. Dat kan oplopen tot 40 procent aan het eind van het seizoen. Maar zeker weten doe je dat nooit, want het is een natuurproduct.”

Mikrocentrum en Alea Publishes nemen de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com

Mikrocentrum en Alea Publishes nemen de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com

Kennis- en netwerkorganisatie Mikrocentrum en vakuitgeverij Alea Publishers nemen per heden de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com. Deze overname versterkt de samenwerking tussen Mikrocentrum en Alea Publishers. Al eerder startten de organisaties gezamenlijk de netwerkbeurs Food Technology.

Proeven en ontmoeten tijdens het eerste Epos Vers Festival

Proeven en ontmoeten tijdens het eerste Epos Vers Festival

Het eerste Epos Vers! Festival vond plaats op zondag 18 september en werd bezocht door ruim 1200 gasten. Tijdens het nieuwe event voor de ambachtelijke sector stond proeven, ontmoeten en genieten centraal.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 6 | augustus 2022
Vismagazine 6 | augustus 2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is schaal- en schelpdieren. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

Holland Fisheries Event 2022

7 oktober 2022 - 8 oktober 2022

Lees meer

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer

Visbeurs 2022

10 oktober 2022

Lees meer