Nieuws

We Can(‘t) BBQ

We Can(‘t) BBQ

Met de almaar groeiende populariteit van het (culinaire) barbecueën, stijgt ook het niveau van de gerechten. In kookboeken en op tv imponeren ervaren vakmensen met de bereiding van hun gastronomische meesterwerken op open vuur. Voor de beginnende pitmaster kan dat nog wel eens intimiderend zijn. Nergens voor nodig, vindt Jeroen Wesselink.

ICES: Pulskor vermindert impact tongvisserij op ecosysteem en milieu

ICES: Pulskor vermindert impact tongvisserij op ecosysteem en milieu

De Internationale Raad voor Onderzoek der Zee (ICES) heeft advies uitgebracht over de pulsvisserij. De onderzoekers concluderen dat het gebruik van de pulskor bij de tongvisserij de impact op het ecosysteem en milieu vermindert. De puls is minder schadelijk dan vissen met de boomkor.

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor zorgpersoneel

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor zorgpersoneel

De traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe stond gepland voor donderdag 11 juni, maar dit event kan vanwege het coronavirus niet doorgaan. Daarom komt het Nederlands Visbureau met een alternatief. De eerste haringen gaan naar het zorgpersoneel.

Nieuwe campagne Nederlands Visbureau: (Gour)met elkaar gezond met vis

Nieuwe campagne Nederlands Visbureau: (Gour)met elkaar gezond met vis

Het Nederlands Visbureau lanceert de nieuwe campagne ‘(GOUR)met elkaar gezond met vis’. Deze bestaat uit een posteractie voor de winkelvloer met bijbehorende consumentenbrochure. Hiermee geeft het Nederlands Visbureau antwoord op de oproep van de overheid om deze zomervakantie vooral met elkaar in eigen land door te brengen vanwege de coronacrisis.

Consumentenprijzen stijgen door coronacrisis

Consumentenprijzen stijgen door coronacrisis

In maart moest de consument iets meer betalen voor voedsel dan twee maanden eerder. Dat blijkt uit de tweemaandelijkse toelichting op de voedselprijzenmonitor van Wageningen Economic Research en CBS. Brood, aardappelen, eieren, rundvlees, varkensvlees en pluimveevlees werden duurder in de winkel.

EU presenteert plannen voor duurzame voedselsector

EU presenteert plannen voor duurzame voedselsector

In 2030 moet het gebruik van pesticiden in Europa met de helft omlaag en moet er veel minder kunstmest worden gebruikt. Ook moet een kwart van alle landbouw biologisch zijn. Dat staat in de nieuwe Europese ‘From farm to fork’-strategie die Eurocommissaris Frans Timmermans afgelopen woensdag 20 mei presenteerde. De Europese Commissie wil...

Vismagazine 4 | mei 2020
Vismagazine 4 | mei 2020

Met onder andere: Virtuele voorjaarsbeurs Vismagazine, Meer Noordzeevis op het bord en Vishandel Buter.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Viswijzer 2020
Viswijzer 2020

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Evenementen

Vlaggetjesdag 2020 in Scheveningen

12 juni 2020 - 14 juni 2020

Lees meer

Expo GastroPan 2020

21 juni 2020 - 23 juni 2020

Lees meer

Dag van de Duurzame verpakking

22 juni 2020 - 22 juni 2020

Lees meer

Video Vis