Fruitig Tongrolletje

Epos_Fruitig Tongrolletje

Epos_Fruitig-Tongrolletje-300x200 Samenstelling:

  • 1000 gram Tongfilet
  • 100 gram Appelstukjes
  • 100 gram Rozijnen
  • 100 gram Gedroogde abrikozen
  • 80 gram Meesterlijke Kruidenolie Da Vinci (07954DS)
  • 1 bosje Peterselie
  • Cocktailprikkers

Bereiding:

Snijd de in de lengte zodat er rolletjes van gemaakt kunnen worden. Leg op iedere strook gedroogde appelstukjes, fijngesneden abrikozen en rozijnen. Rol het geheel op en zet vast met een prikker. Pocheer de tongrolletjes met 100% vocht op 73 °C tot een kern van 63 °C. Marineer de tongrolletjes vervolgens met Meesterlijke Kruidenolie en garneer met fijngesneden peterselie. Lekker met Babi-Chutneysaus (08010K).

Consument:

Verwarm de tongrolletjes in een voorverwarmde oven van 150 °C in circa 13 minuten.

Dit recept is afkomstig van Epos. Bekijk ook deze recepten met Epos Meesterlijke Kruidenolie: Meesterlijke Poon in ZuurkoolMeesterlijke Poon pakketjes en Tongfilet met Groentespaghetti.

Lees ook
Toktok Wrap

Toktok Wrap

Epos inspireert de visspecialist met verrassende recepten, zoals met dit recept voor wraps met makreelfilet, surimi en toktoksaus.

Vissoort identificeren met nieuwe DNA-database

Vissoort identificeren met nieuwe DNA-database

Vis verkopen als een duurdere vissoort, vaak in versneden en dus onherkenbare vorm. Het komt voor. Om deze vorm van fraude tegen te gaan ontwikkelde het Belgische Instituut van Landbouw en Visserijonderzoek (ILVO) een tool waarmee het DNA van de vis bepaald kan worden.

Het complete BBQ boek van Julius Jaspers

Het complete BBQ boek van Julius Jaspers

Met Het complete BBQ boek geeft Julius Jaspers lezers alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend en alles wat verder nodig is voor een geslaagd diner van de grill.