Fruitig Tongrolletje

Epos_Fruitig Tongrolletje

Epos_Fruitig-Tongrolletje-300x200 Samenstelling:

  • 1000 gram Tongfilet
  • 100 gram Appelstukjes
  • 100 gram Rozijnen
  • 100 gram Gedroogde abrikozen
  • 80 gram Meesterlijke Kruidenolie Da Vinci (07954DS)
  • 1 bosje Peterselie
  • Cocktailprikkers

Bereiding:

Snijd de in de lengte zodat er rolletjes van gemaakt kunnen worden. Leg op iedere strook gedroogde appelstukjes, fijngesneden abrikozen en rozijnen. Rol het geheel op en zet vast met een prikker. Pocheer de tongrolletjes met 100% vocht op 73 °C tot een kern van 63 °C. Marineer de tongrolletjes vervolgens met Meesterlijke Kruidenolie en garneer met fijngesneden peterselie. Lekker met Babi-Chutneysaus (08010K).

Consument:

Verwarm de tongrolletjes in een voorverwarmde oven van 150 °C in circa 13 minuten.

Dit recept is afkomstig van Epos. Bekijk ook deze recepten met Epos Meesterlijke Kruidenolie: Meesterlijke Poon in ZuurkoolMeesterlijke Poon pakketjes en Tongfilet met Groentespaghetti.

Lees ook
Oosterse zalmfilet met Maaltijdsaus Ketjapsmaak en sperziebonen

Oosterse zalmfilet met Maaltijdsaus Ketjapsmaak en sperziebonen

Epos inspireert de visspecialist met verrassende recepten, zoals met dit recept voor Oosterse zalmfilet met Maaltijdsaus Ketjapsmaak en sperziebonen.

‘Smaak is ontzettend ­belangrijk’

‘Smaak is ontzettend ­belangrijk’

Gerechten vormen een steeds groter deel van de verkoop. Dat biedt visspecialisten de kans om meer dan ooit met hun eigen stijl en smaak extra markt te veroveren. Ondersteuning daarbij van leveranciers is altijd welkom en inspirerend. Vandaag het derde deel van deze rondvraag rondom het thema smaakmakers met De Visscherie en Epos.

VisNed roept op tot zorgvuldige vangst tong

VisNed roept op tot zorgvuldige vangst tong

De tong die in 2018 geboren werd, wordt als ‘extreem sterk’ gekenmerkt. VisNed meldt dat dit goed nieuws kan zijn voor de quota van de komende jaren. VisNed roept dus op om alleen tong aan te voeren met de juiste maat.