Gamba in Yakitorisaus

Epos_Gamba in Yakitorisaus

Epos_Gamba-in-Yakitorisaus-300x209 Samenstelling

  • 1000 gram Black Tigers garnalen (41/50)
  • 650 gram Maaltijdsaus Yakitori (80057)
  • 30 gram Taugé
  • Bosui
  • 100 gram Saté Ketjap (07154)
  • Aluminium schaal 28 cm x 8 cm

Bereiding

Marineer de garnalen met de Sate Ketjap. Giet een laagje Maaltijdsaus Yakitori in het ovenschaaltje. Leg hier de gemarineerde garnalen op. Blancheer de taugé en snijd de bosui fijn. Garneer vervolgens het ovenschaaltje met de taugé en de bosui.

Consument

Gaar het geheel in een voorverwarmde oven van 170°C in circa 12 minuten.

Dit recept is afkomstig van Epos. Bekijk ook de recepten voor Broodje Best GarnalensaladeThaise Garnalencurry en Mango Garnalen Salade.

Lees ook
Fruitige Zeebaarsfilet met spinazie

Fruitige Zeebaarsfilet met spinazie

Epos inspireert de visspecialist met verrassende recepten, zoals met dit recept voor Fruitige Zeebaarsfilet met spinazie

Kabeljauw Verrassingspakketje

Kabeljauw Verrassingspakketje

Epos inspireert de visspecialist met verrassende recepten, zoals met het recept voor dit Kabeljauw Verrassingspakketje

Vissen garnalenvissers te veel op de Waddenzee?

Vissen garnalenvissers te veel op de Waddenzee?

Garnalenvissers hebben de afgelopen jaren veel meer gevist in beschermde natuurgebieden dan volgens hun vergunning mocht. In de Waddenzee en de Noordzeekustzone mochten ze maximaal 130.000 uur vissen, het werd zowel in 2017 als 2018 meer dan 200.000 uur. Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van de NOS.