Gepocheerde schelvis met kokkels, garnalen en zeekraal

30 januari 2014
  • Type gerecht: Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal personen: 1
  • Ingrediënten:
  • - 180 gram schelvis
  • 0,5 liter visbouillon
  • 50 gram Hollandse garnalen
  • 1 sjalotje
  • 0,05 liter room
  • 50 gram zeekraal

- Extra garnering: chips van pastinaak en een mousseline van bloemkool.

Bereidingswijze:

  • Doe de visbouillon in een grote pan en zet deze op laag vuur.
  • Leg de schelvis in de bouillon met de huid naar boven. Laat dit op laag vuur garen en verwarm ondertussen de mousseline van bloemkool.
  • Stoom de kokkels met de zeekraal in een stoompan.
  • Voor de saus: snipper het sjalotje fijn en fruit deze aan in de pan met een beetje roomboter. Blus het af met een beetje (0,1 liter) pocheervocht. Kook dit voor de helft in en voeg vervolgens de room en de garnalen eraan toe.

Afwerking:

Dresseren van het bord: doe met een eetlepel een streep mousseline van bloemkool op het bord. Plaats daarna de gestoomde zeekraal en kokkels op het bord naast de mousseline en dresseer de saus van waddengarnalen om de garnering heen. Leg als laatste de gepocheerde schelvis op het garnituur. Maak het gerecht af met eventueel een stukje limoen, kervel en chips van pastinaak.

Wijntip: een Franse sauvignon-blanc zonder houtrijping.

Dit recept is afkomstig van Syb Zijlstra van visrestaurant Le Sandre te Leeuwarden.

 

Altijd op de hoogte blijven?