Haring Bietensalade in de maand juni!

Vismagazine_Epos haringbieten salade

Vismagazine_Epos-haring-300x209 Samenstelling

  • 8 stuks Zure haringen
  • 1000 gram Gekookte aardappels
  • 1000 gram Gekookte bietjes
  • 4 stuks Zachtzure appels
  • 500 gram Bieslook Uiensaus (08013K)
  • 150 gram Zilveruitjes
  • Verse bieslook

Bereiding

Snijd de haring, aardappel, bietjes en de appel in kleine stukjes. Meng de Bieslook Uiensaus en de zilveruitjes door het mengsel. Garneer met fijngesneden bieslook.

Consument

Lekker op een stokbroodje. Of als voorgerecht in een mooi glaasje serveren.

Dit recept is afkomstig van Epos.

 
Lees ook
Haringkoningin Anneke Ouwehand streeft naar meer

Haringkoningin Anneke Ouwehand streeft naar meer

Anneke Ouwehand uit Katwijk, beter bekend als ‘De Haringkoningin’, start onder deze naam een bedrijf met haringworkshops, haringparty’s en demonstraties haringsnijden. “Ik wil dat haring in Nederland op de kaart blijft, ook in de toekomst.”

Marco Buter drukker ondanks coronacrisis

Marco Buter drukker ondanks coronacrisis

Onze oosterburen hebben er een mooie uitdrukking voor: ‘In der Beschränkung zeigt sich der Meister’. Wat dat betreft, bevindt Marco Buter ‘van’ Urk zich in een mooie traditie. Hij ziet zichzelf als specialist in haring, gebakken en verse vis. Iets anders erbij gaan doen, zou afbreuk doen aan de kwaliteit, dus waarom zou je?

Hoe viert Nederland de Hollandse Nieuwe in coronatijd?

Hoe viert Nederland de Hollandse Nieuwe in coronatijd?

De Hollandse Nieuwe zijn er weer. Door de coronacrisis loopt dit jaar het haringseizoen anders dan anders. Zo werd het eerste vaatje niet geveild en zullen de gebruikelijke haringparty’s niet door gaan. Toch wordt de nieuwe haring wel degelijk gevierd. Een greep uit de initiatieven die wij tegenkwamen in de media