Oosters mosselpannetje met knoflookbrood

Epos_oosterse mosselen

Samenstelling:

Bereiding:

Bij geen aanwezigheid van een Rational oven wok je de mosselen in een wokpan. Verhit de Bistro Kruidenolie Provence en voeg daarna de mosselen toe. Voeg de mosselgroente toe en wok dit alles gaar. Bij gebruik van een Rational kan dit allemaal tegelijk op de bakplaat gegaard worden in circa vier minuten op 175c, 60% vocht. Giet het vocht af en meng de saus er door. Verdeel dit in vier bakjes en garneer af met een partje citroen. Leuk om erbij te serveren: een pistoletje in drieën ingesneden en gemarineerd met de Bistro Kruidenolie Provence.

Consument:

Zes minuten, 175c oven

Dit recept is afkomstig van Epos.

Dossiers
Lees ook
Machinefabriek Bakker wint Duurzaamheidsaward met afbreekbare mosselsokken

Machinefabriek Bakker wint Duurzaamheidsaward met afbreekbare mosselsokken

Machinefabriek Bakker uit Yerseke, producent van mosselverwerkingsapparatuur, is winnaar van de Schelpdier Duurzaamheidsaward. Het bedrijf won de prijs met de volledig afbreekbare mosselsok, gemaakt van biopolymeer. Mosselsokken worden in de hangmosselkweek en bij mosselzaadinvanginstallaties gebruikt om mosselzaad ‘op te sokken’: sokvormige...

Mosselen aan de muur

Mosselen aan de muur

De schelpen van mosselen worden voor van alles gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan schelpenpaadjes, voedselbodem voor oesters, of vocht tegengaan in kruipruimtes. Elly Deurloo maakt van de schelpen panelen. Niet alleen mooi aan de muur, maar ook goed voor de akoestiek. Dat meldt Omroep Zeeland.

Visbar The Good Companion omarmt lokale vis 'Bijvangst staat standaard op ons menu’

Visbar The Good Companion omarmt lokale vis 'Bijvangst staat standaard op ons menu’

Het begon met fish and chips maar inmiddels is de kaart van visbar The Good Companion in Amsterdam flink uitgebreid. Lokale, duurzame en dagverse vis is het uitgangspunt voor ondernemers Niek van den Hoven en Enno Massaro Naast vis uit de Noordzee staat er standaard bijvangst op het menu. Via evenementen maken gasten kennis met de visbar.