Oosters mosselpannetje met knoflookbrood

Epos_oosterse mosselen

Samenstelling:

Bereiding:

Bij geen aanwezigheid van een Rational oven wok je de mosselen in een wokpan. Verhit de Bistro Kruidenolie Provence en voeg daarna de mosselen toe. Voeg de mosselgroente toe en wok dit alles gaar. Bij gebruik van een Rational kan dit allemaal tegelijk op de bakplaat gegaard worden in circa vier minuten op 175c, 60% vocht. Giet het vocht af en meng de saus er door. Verdeel dit in vier bakjes en garneer af met een partje citroen. Leuk om erbij te serveren: een pistoletje in drieën ingesneden en gemarineerd met de Bistro Kruidenolie Provence.

Consument:

Zes minuten, 175c oven

Dit recept is afkomstig van Epos.

Dossiers
Lees ook
Circulaire oplossing voor mosselschelpen

Circulaire oplossing voor mosselschelpen

In Nederland gooien we jaarlijks zo'n 20 miljoen kilo lege mosselschelpen weg. Ontwerpster Marita Sauerwein ontwikkelde een circulaire methode waarmee deze schelpen hergebruikt kunnen worden.

‘Smaak is ontzettend ­belangrijk’

‘Smaak is ontzettend ­belangrijk’

Gerechten vormen een steeds groter deel van de verkoop. Dat biedt visspecialisten de kans om meer dan ooit met hun eigen stijl en smaak extra markt te veroveren. Ondersteuning daarbij van leveranciers is altijd welkom en inspirerend. Vandaag het derde deel van deze rondvraag rondom het thema smaakmakers met De Visscherie en Epos.

Mosselen als snel slowfood

Mosselen als snel slowfood

De mosselsector start vanaf september met een door de Europese Unie gesubsidieerde campagne om meer jongeren in de leeftijd van 25 tot 35 jaar kennis te laten maken met mosselen. Naast een online kookchallenge met bekende Nederlanders is er een nieuwe commercial die mosselen als makkelijk, duurzaam en snel slow food promoot.