Oosters mosselpannetje met knoflookbrood

Epos_oosterse mosselen

Samenstelling:

Bereiding:

Bij geen aanwezigheid van een Rational oven wok je de mosselen in een wokpan. Verhit de Bistro Kruidenolie Provence en voeg daarna de mosselen toe. Voeg de mosselgroente toe en wok dit alles gaar. Bij gebruik van een Rational kan dit allemaal tegelijk op de bakplaat gegaard worden in circa vier minuten op 175c, 60% vocht. Giet het vocht af en meng de saus er door. Verdeel dit in vier bakjes en garneer af met een partje citroen. Leuk om erbij te serveren: een pistoletje in drieën ingesneden en gemarineerd met de Bistro Kruidenolie Provence.

Consument:

Zes minuten, 175c oven

Dit recept is afkomstig van Epos.

Dossiers
Lees ook
Jan de Mosselman geeft startschot mosselkaravaan

Jan de Mosselman geeft startschot mosselkaravaan

Het Zeeuwse mosselseizoen is officieel gestart. 8 juli werd vanaf de YE 110 de eerste mand met Zeeuwse bodemmosselen uit het Oosterscheldewater gehaald en gaf het tot leven gekomen standbeeld ‘Jan de mosselman’ samen met voetbalanalist Jan Boskamp en de Vlaamse radio-dj Sven Ornelis het vertreksein voor de traditionele mosselkaravaan.

Oosterschelde weer open voor visserij op mosselen

Oosterschelde weer open voor visserij op mosselen

Het gehalte aan tetrodotoxine (TTX) in oostelijk deel van de Oosterschelde is weer gedaald onder de norm. Volgens de NVWA kan in dat gebied weer gevist worden op mosselen en oesters. De oesterputten in het Grevelingenmeer blijven nog wel dicht.

TTX in mosselen en oesters legt oogst gedeeltelijk stil

TTX in mosselen en oesters legt oogst gedeeltelijk stil

Op een aantal mossel- en oesterpercelen in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer is de giftige stof tetrodotoxine (TTX) aangetroffen, schrijft de NRC. Als mensen grote hoeveelheden TTX binnen krijgen, kan dat blijvende zenuwschade veroorzaken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de eigenaren van de betreffende percelen verboden...