Oosters mosselpannetje met knoflookbrood

Epos_oosterse mosselen

Samenstelling:

Bereiding:

Bij geen aanwezigheid van een Rational oven wok je de mosselen in een wokpan. Verhit de Bistro Kruidenolie Provence en voeg daarna de mosselen toe. Voeg de mosselgroente toe en wok dit alles gaar. Bij gebruik van een Rational kan dit allemaal tegelijk op de bakplaat gegaard worden in circa vier minuten op 175c, 60% vocht. Giet het vocht af en meng de saus er door. Verdeel dit in vier bakjes en garneer af met een partje citroen. Leuk om erbij te serveren: een pistoletje in drieën ingesneden en gemarineerd met de Bistro Kruidenolie Provence.

Consument:

Zes minuten, 175c oven

Dit recept is afkomstig van Epos.

Dossiers
Lees ook
Epos introduceert Kibbeling compleet

Epos introduceert Kibbeling compleet

Als medewerker bij Volendammer Visspecialist Tom Tuijp was het bereiden van de kruidenmix voor op de kibbeling, dagelijkse kost voor Pascalle Veerman. Toen ze bij kruidenspecialist Epos kwam te werken, greep ze haar kans. Samen met visspecialisten ontwikkelde ze de perfecte kruidenmix: Epos Kibbeling Compleet.

Visbeurs 2019:  ‘Het is vis wat de pot schaft’

Visbeurs 2019: ‘Het is vis wat de pot schaft’

De Spakenburgse Visbeurs is het tweejaarlijkse feest voor de visbranche. “Het is vandaag vis wat de pot schaft’, aldus voorzitter Ruud van Diermen van de Spakenburgse Vishandels Vereniging, die de beurs in de oneven jaren organiseert. “We hangen de vlag niet halfstok, ondanks alle uitdagingen. We gaan vol vertrouwen de toekomst in.”

Meer dan 400 Belgen aan Langste Mosseltafel van België

Meer dan 400 Belgen aan Langste Mosseltafel van België

Meer dan 400 Belgen namen plaats aan de Langste Mosseltafel van België, in Antwerpen. Maar liefst 600 kg Zeeuwse mosselen werden in traditionele zwarte mosselpotten geserveerd, aan tafels met een totale lengte van 175 meter. Hoofdgasten waren Jan Boskamp en Sven Ornelis.